Vitesse ontsnapt tegen AZ in slotfase aan nieuwe nederlaag: 1-1

Een aanvallend wederom onmachtig Vitesse heeft aan het thuisduel tegen AZ een punt overgehouden dankzij een treffer van Ismail Aissatti in de dying seconds van de reguliere speeltijd. De Ajax-huurling hield het hoofd koel en zag in een oogwenk dat AZ-doelman Romero iets te ver voor zijn doel stond, waarna hij de bal met een fraaie boogbal in het doel deponeerde. Het punt was verdiend, het duel was het aanzien echter bijna niet waard.

In de eerste helft viel er voor de 16.000 toeschouwers zo goed als niets te beleven. Een te laag tempo, slordige opbouw en de beide doelmannen hoefden zo goed als niet in actie te komen. Twee minuten na de hervatting ontsnapte Graziano Pelle op de rand van buitenspel aan de aandacht van de Vitesse-verdedigers en alleen voor doelman Eloy Room maakte hij geen fout: 0-1. AZ kreeg daarna meer ruimte om te counteren, maar pogingen van Maarten Martens en Brett Holman liepen op niets uit. Aan de andere kant kwam Wiljan Pluim een teenlengte te kort en miste ook Julian Jenner een behoorlijke kans.

Vitesse zette aan, maar de ploeg is aanvallend simpelweg onmachtig en te veel spelers willen de bal alleen maar in de voet (Matic, Aissatti). Tien minuten voor tijd veerde het Gelredome op, toen Slobodan Rajkovic uit een vrije traop van Aissattie de bal buiten bereik van Romero op de paal kopte, maar de bal rolde het veld weer in. Vitesse moest tenslotte tot de laatste minuten wachten om alsnog een meer dan verdiend punt in de wacht te slepen.

Tekenend was misschien wel dat de vorig seizoen veelvuldig verguisde Frank van der Struijk opnieuw (tegen NEC ook al) tot Man of the Match werd verkozen. Versterkingen in de winterstop zijn geen overbodige luxe.