Kunst in de Markt

{

In de Eusebiuskerk opent donderdagavond 25 november de 7e kunst in de markt beurs. Kunst in de markt, kortweg KIM, is een jaarlijks terugkerend podium voor professioneel werkende beeldende kunstenaars en
vormgevers. Ruim 60 deelnemers tonen en verkopen hun werk, van groot tot klein en in veel verschillende disciplines.

KIM is een stichting die wordt bestuurd door drie Arnhemse beeldend kunstenaars die dit vrijwillig organiseren. Organiseren van een dergelijke beurs is over het algemeen leuk werk. De zwaarste klus is om de financieen rond te krijgen. De deelnemers betalen hun deel, subsidie heeft KIM niet maar gelukkig wel enkele sponsors die een bijdrage leveren in natura of financieel. Maar dat is nog niet genoeg.

Om toch een mooie sfeervolle beurs te kunnen realiseren op deze toplocatie in Arnhem is KIM gedwongen om entree te vragen aan het publiek. Daar wordt wel eens op gemopperd maar vaak realiseert men zich niet wat een dergelijk evenement kost. KIM heeft wel de hele week de kerk in beslag vanaf de maandag ervoor wanneer de stands worden opgebouwd, de vitrines en de verlichting aangelegd en daarna hebben de kunstenaars tijd nodig om in te richten.

Donderdag gaat de beurs dan open en komt het publiek binnen in een warme kerk, mooi verlicht en gezellig ingericht. Eenmaal binnen is er wel een paar uur nodig om alles te bekijken, te praten met kunstenaars, een kop koffie op het terras te nemen of iets origineels te kopen.

Gratis kaarten via Arnhem Direct:
Arnhem Direct heeft 3X2 kaarten klaar liggen voor Kunst in de Markt. Stuur voor donderdag 25 november 15:00 uur een mail naar o.v.v. Kunst in Markt. De kaarten liggen dan klaar bij de kassa.

KIM in de Eusebiuskerk
Donderdag 25 november van 18.00- 21.00 uur
Vrijdag 26 november t/m zondag 28 november van 11.00- 18.00 uur.
Entree €7,50 of museumkaart €2,50 korting.
Op zaterdag en zondag is er kinderopvang. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree.

Meer informatie over de deelnemers is te vinden op www.kunstindemarkt.nl

Foto: BasBoerman

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Kunst in de Markt"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*