CMS Derks Star Busmann sluit Arnhemse vestiging

Deze week maakte CMS Derks Star Busmann, het op vier na grootste advocatenkantoor van Nederland, bekend dat het de Arnhemse vestiging zal sluiten. De vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Brussel blijven bestaan. De Arnhemse vestiging zal worden geintegreerd in de Utrechtse vestiging. Verbeterde synergie tussen de bestaande praktijken is de voornaamste reden en ligt in lijn met de strategie die enkele jaren geleden is ingezet. Maatschapsvoorzitter Dolf Segaar licht de beslissing toe aan Advocatie.nl:

“We hebben een sterke vastgoedpoot in zowel Utrecht al Arnhem. Door die te integreren willen we een verbeterde synergie bewerkstelligen en de dienstverlening beter verzorgen. Door samenvoegen van de praktijken gaat dat makkelijker. Het is in lijn met de strategie die we in 2007 -2008 hebben uitgezet om de focus te leggen op drie grote rechtsgebieden; Corporate, Banking & Finance en Vastgoed. Er is nog genoeg werk in het vastgoed in de regio Arnhem in projectontwikkeling en voor de overheid. De stap is niet in de eerste plaats ingegeven vanwege kostenbesparing. Dat is uiteraard wel een prettige bijkomstigheid. De bedoeling is dat de integratie met Utrecht in maart van volgend jaar een feit is. We blijven overigens wel in Arnhem aanwezig met een flexkantoor. Veel partners wonen in de regio Arnhem, dus die kunnen elkaar daar ontmoeten en hun klanten ontvangen. Ongeveer 60 man personeel, waarvan 30 juristen gaan mee naar Utrecht. Sommige advocaten die niet in de vastgoedpraktijk werkzaam zijn zullen eventueel ook naar Amsterdam kunnen verhuizen.”

De Gelderlander weet te melden dat de ondernemingsraad nog wel zijn goedkeuring moet geven aan het plan. Arnhem behoudt volgens de krant een klein kantoor met een ontvangsruimte en enkele mobiele werkplekken. Er wordt een plek gezocht in de buurt van het station.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "CMS Derks Star Busmann sluit Arnhemse vestiging"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*