Arentheem College waarschuwt voor spookfacturen

Het Arentheem College waarschuwt voor fraudeurs. In telefoongesprekken wordt naar bevestiging van vermeldingen en advertenties in gemeentegidsen gevraagd. Om daarna een factuur te kunnen sturen conform de afgegeven bevestiging. Hiervoor worden eerder verschenen vermeldingen en advertenties als bron gebruikt.

Voor Kimberley de Rover, pr-medewerker van het Arentheem gaan de alarmbellen rinkelen nu zij vandaag opnieuw een telefoontje heeft ontvangen. Zij heeft eerder al e-mails ontvangen waarin gevraagd werd naar een akkoord voor een advertentietekst in de gemeentegids Arnhem. Deze advertentie bleek een verouderde advertentie te zijn uit de gemeentegids 2009 en was zichtbaar ingescand.

In het telefoongesprek wordt gerefereerd naar de Gemeente Arnhem als opdrachtgever voor het uitgeven van de gemeentegids. De beller spreekt bij navraag herhaaldelijk onduidelijk zijn bedrijfsnaam uit. De vraag of gebeld wordt namens LokaalTotaal, de daadwerkelijk uitgever van de gemeentegids Arnhem, is reden voor de beller om abrupt het gesprek te beëindigen.

Het Arentheem College wil andere organisaties en ondernemers behoeden voor dit soort praktijken. “De mails en praatjes van degene die ons benadert zijn zo vaag, maar in een druk moment kan ik mij voorstellen dat je akkoord gaat en de gegevens verstuurt of bevestigt. Zeker als dit speelt rond de periode waarin je contact hebt met de daadwerkelijke uitgever over de te plaatsen advertentie”.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arentheem College waarschuwt voor spookfacturen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*