Dichtbij bij elkaar in Eindhoven

{

In Eindhoven kwamen gisteren ongeveer 30 communitymanagers van dichtbij bij elkaar voor het zeswekelijkse Groot Redactie Overleg (#GRO). Uit letterlijk alle uithoeken van het land waren ze naar Eindhoven gekomen om elkaar te ontmoeten maar vooral om van elkaar te leren. Wij (Marloes, Mylène en ik, helaas geen bloggers, volgende keer beter!) waren er om Arnhem te vertegenwoordigen en om alle complimentjes voor onze layout en site te ontvangen: “De mooiste dichtbij van allemaal.” en “Een bijna perfect hyperlokaal platform,” maar genoeg daarover.

Er waren namelijk ook presentaties van Bart Brouwers, bedenker van dichtbij, over de verschillende dichtbij-sites en hoe verschillende steden bepaalde onderwerpen oppakken. Jan Willem Alphenaar gaf ook een presentatie over communities en social media.

Met Twitter staan wij als Arnhem dichtbij in ieder geval al op nummer 1 met 1667 volgers! Al hebben wij daar al drie jaar aan kunnen werken. We kregen daarom ook veel vragen van onze collega-communitymanagers: Hoe krijg je mensen actief, hoe blijven ze betrokken en wie zijn jullie bloggers? Dat Arnhem dichtbij online een succes is geworden, komt vooral omdat we elkaar offline ook ontmoeten bij de borrels, bloggersavonden en gewoon toevallig in de stad.

Collega Jody vanden Tillaart uit Eindhoven heeft deze mooie twittersamenvatting van de dag gemaakt:

[View the story “#GRO – Groot #dichtbij Redactie Overleg” on Storify]

Wij hebben gisteren veel geleerd en veel nieuwe ideeën opgedaan voor ons eigen platform. Maar ik wil jullie, de community, ook vragen om mee te denken: Hebben jullie nog tips voor ons? Of missen jullie nog bepaalde verhalen en onderwerpen op Arnhem dichtbij?

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dichtbij bij elkaar in Eindhoven"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*