Scoreflash.nl: nog meer live-amateurvoetbalstanden uit Arnhem

Zaterdag 3 september is het voetbalseizoen ook op de Arnhemse velden weer in volle hevigheid losgebarsten.. De betaalde voetballers beten eind juli het spits af, twee weken geleden gingen de beide Topklasses van start. Op deze plek vertelden we al dat je vanaf dat moment helemaal niets meer hoefde te missen van alle wedstrijden van de standaard eerste elftallen dankzij de introductie van Amatweet.

Scoreflash.nl

Nu is er nog een initiatief gelanceerd: Scoreflash.nl. De bedenkers van deze service gaan echter nog een paar stappen dieper of, zo u wilt, hyperlokaler. Wil van den Heuvel, bedenker en eigenaar van Scoreflash.nl, bespeurde dat de uitslagenvoorziening van de eerste elftallen vaak wel op orde is. Via de officiele weg van o.a. Datawiresport en anders wel via zelf-opgezette bel- of SMS-bomen bij de clubs.

Eindstanden van lagere elftallen, junioren, pupillen of dames is echter een ander verhaal. Volgens Van den Heuvel moeten liefhebbers vaak “dagen 88” om een compleet beeld te krijgen van alles in hun klasse. Laat staan dat er ook maar ergens een overzicht is van tussenstanden vanaf de velden.

Het bracht hem op het idee om Scoreflash.nl te maken, een enorme klus, immers: op de voetbalvelden gaat het dit seizoen of maar liefst 60.000 teams. Van den Heuvel heeft om dit probleem te tackelen voor elke klasse een hashtag bedacht, die van wie dan ook de berichtgeving van de velden bij elkaar brengt. Op het eerste gezicht lijkt het om moeilijk te onthouden hashtags te gaan, maar door een sleepfunctie te hebben gecreeerd kan een kind de was doen. Je zoekt op plaats of club en krijgt overzichtelijk de teams van de club van je keuze en de bijbehorende hashtag.

Scoreflash.nl is ook direct beschikbaar gemaakt in een gratis Iphone-app, waarmee je met de uiterst gebruikersvriendelijke interface door je favorieten heen scrollt en wanneer nodig heel simpel de hashtag naar keuze toevoegt. Alle Arnhemse amateurvoetballers zijn vertegenwoordigd: van het eerste van Presikhaaf (#zoo2I) in de tweede klasse tot de F11 van ESA (#zaojF415). Wie daarnaast #nuarnhem in zijn tweet plaatst, zorgt ervoor dat de berichten ook op Arnhemdichtbij te zien zijn.

Ik ben heel erg benieuwd of zowel de bedenkers van Amatweet als Scoreflash.nl de amateursporters weten te mobiliseren. Sinds ik zelf actief ben geworden met het netwerk van SupporterAds heb ik mogen ontdekken dat nieuwe initiatieven maar moeizaam van de grond komen en in de sportwereld vooral traditionele waarden gehandhaafd blijven.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Scoreflash.nl: nog meer live-amateurvoetbalstanden uit Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*