8Bahn maakt ruimte in Arnhem

{

Na vier jaar is er een einde aan een tijdperk gekomen, het feestcollectief 8Bahn heeft haar laatste feest gegeven in de Luxor Live. “Het is tijd voor wat nieuws, we zien het ook al een tijdje bij het publiek en de bezoekersaantallen,” aldus Armin Pillen van 8Bahn. Met ‘wat nieuws’ bedoelt hij de 8Bahn Area in Ede waar ze sinds vorig jaar hun gang mogen gaan om Ede wat bruisender te maken.

Dat dit ten koste gaat van Arnhem is natuurlijk jammer. Maar er komt zo wel ruimte voor andere initiatieven. Het doet de heren verder niet veel, “ik verwacht niet dat ik emotioneel word, het is wel goed zo” zegt Pascal Rietman. De laatste avond in de Luxor is wel een andere dan ik gewend ben.

De stevige Duitser Erobique heeft een tafel vol apparatuur voor zich en perst daar lekkere disco uit, met een beetje house. Daar zingt hij ook nog eens bij, met wisselend succes. Maar het swingt wel! Hij past ook goed in het thema van de avond, disco. De volle zaal doet lekker mee en zet zijn beste discobeentje voor.

Erobique 8bahn Arnhem

Afsluiter is de LeFi, 8Bahn-resident en dus oude bekende. Hij doet waar we 8Bahn het beste van kennen, het draaien van dampende techno. Helaas maar tot 04:00 uur want dan gaan de onverbiddelijke zaallichten weer aan en is het toch echt afgelopen. Veel te vroeg. Dat is in Ede wel anders, met oud en nieuw ging het feest tot 07:30 door..

lefi arnhem 8bahn

Foto’s: Jorinde Tenten

Reacties

Wees de eerste die reageert op "8Bahn maakt ruimte in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*