Vitesse wint simpel van Heracles Almelo, scoort te weinig: 2-0

Vitesse had vrijdagavond in Gelredome geen kind aan Heracles Almelo. Na 90 minuten stond er een 2-0-eindstand op het bord, de score had beduidend hoger moeten uitvallen. Zeker gezien het feit dat de gasten de gehele tweede helft met tien man moesten spelen, nadat doelman Remko Pasveer de doorgebroken Renato Ibarra onderuit had gehaald.

Hakje van Wilfried Bony

Scheidsrechter Wiedemeyer kon niet anders dan de rode kaart trekken. Wilfried Bony schoot de toegekende penalty tegen de paal. Het was voor de Arnhemmers de derde gemiste strafschop op rij. Eerder overkwam dat al dezelfde Bony en Alexander Buttner.

Op dat moment leidden de gastheren al met 1-0 door een treffer van Wilfried Bony die na goed doorzetten van Marco van Ginkel het overzicht behield en de bal met een welgemikte hakbal in het doel plaatste (foto). Heracles begon nog wel aardig aan het duel, maar ontbeerde verder elk gif. Piet Velthuizen had vrijwel niets te doen gedurende de hele wedstrijd.

Het missen van de penalty ontnam het zicht op een monsterscore. Vitesse kreeg desalniettemin volop kansen de ingevallen doelman Dennis Telgenkamp te passeren. Dat lukte uiteindelijk alleen Man of the Match Renato Ibarra, die de bal vanaf de rand strafschopgebied in het doel kogelde: 2-0.

Vlak daarna kreeg Marco van Ginkel van Bony een uitgelezen kans. De Scherpenzeler tikte de bal tegen de lat. Niet veel later stuurde opnieuw Bony Van Ginkel vanuit de middenstip richting het vijandelijke doel, de middenvelder stuitte echter op Telgenkamp. Een grote kans voor open goals was vervolgens ook aan invaller Nicky Hofs niet besteed. Het bleef zodoende slechts 2-0. Het was voor Vitesse de derde zege op rij, de ploeg is de dip na de winterstop duidelijk te boven. Het moet wel heel gek lopen als de Arnhemmers deze voetbaljaargang niet op de 7e plek eindigen.

(Foto: Henk Parren/Vitesse.org)