Ligt er een bom onder Vitesse?

Vitesse heeft in de tussentijdse competitieronde vrij koeltjes de uitwedstrijd gewonnen bij VVV Venlo: 1-3. Na 45 minuten was het 0-2 na twee prachtig uitgespeelde treffers van resp. Alexander Büttner (exact op tijd de diepte ingestuurd door Marco van Ginkel) en het eerste kopdoelpunt van Wilfried Bony dit seizoen, na een afgemeten voorzet van diezelfde Büttner.

In de tweede helft leek Vitesse minder geconcentreerd en hing er een tijdje een gelijkspel in de lucht. Nicky Hofs tikte uiteindelijk in blessuretijd de 1-3 binnen. Vitesse deed daarmee wat het moest doen en nestelde zich vaster op de zevende plaats.

Ik bezoek nooit uitwedstrijden en nam derhalve deze avond volop de tijd om eens in een second screen-mode dit duel te bekijken. Sidekick van eredivisielive is prachtig gemaakt, maar ik word helemaal gek van die cijfers en statistieken, die vervolgens na het duel vaak ook nog eens met trainers, spelers en andere belanghebbenden uit en te na worden besproken.

Twitter stond bij mij uiteraard ook open en reeds voor het duel werd ik geprikkeld door een tweet van Gerard Borgman, de Vitesse-watcher van De Gelderlander. Het feit dat Patrick van Aanholt en Jonathan Reis op de tribune moesten plaatsnemen deed hem melden dat “het spel bij Vitesse nu op de wagen was en dat er een bom onder het elftal lag en onder de deal met Chelsea” (zie foto). Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, maar ik wachtte tevergeefs op aanvullende informatie.

Begrijpen doe ik de tweet ook niet:
~ Reis is een geval apart, Vitesse was PSV te slim af.
~ Patrick van Aanholt is een slechtere linksback dan Alexander Büttner, die, als zijn progressie doorzet in staat moet zijn op die positie het Nederlands Elftal te halen, gezien de concurrentie op die plek.
~ De samenwerking met Chelsea: die andere huurling Tomas Kalas, speelt als een volwaardige routinier, maakt nauwelijks overtredingen en pakt voor een verdediger opmerkelijk weinig gele kaarten (vergelijk dat eens met Douglas van FC Twente bijv.).

Het gevoel bekruipt me dat het voor de media momenteel te rustig is bij Vitesse, het voormalige FC Hollywood aan de Rijn. En ja, goed nieuws is nu eenmaal geen nieuws. Ik ben veeleer benieuwd naar de hypothetische vraag waar Vitesse had gestaan als Bony en Annan niet hadden hoeven deelnemen aan de Africa Cup. Was er dan sprake geweest van een top 7, had de ploeg kunnen strijden om een rechtstreeks ticket voor de Europa League?

Niets van dat alles, maar wel “er ligt een bom onder het elftal”. Hopelijk weten we zondag meer, want volgens de berichten gaat John van den Brom tegen ADO met dezelfde spelers van start als in Venlo. De tweets van Borgman hebben mijn bijzondere aandacht.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Ligt er een bom onder Vitesse?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*