45 jaar Bloemenbakactie Spijkerkwartier en andere Plantjesmarkten

Vroeger in het Spijkerkwartier. Fotograaf onbekend
Sinds 1974 organiseren bewoners van het Spijkerkwartier al de jaarlijkse Bloembakkenactie. Gestart in de Spijkerstraat nabij voormalig Bakkerij ten Hoopen en sinds 40 jaar al vóór Buurtcentrum De Lommerd. De zaterdag voor Moederdag pakken meerdere wijken groen uit!

Zaterdag 11 mei in De Lommerd

Talloze kleurrijke planten van staand tot hangend, allen prachtig bloeiend, proberen weer een plekje in de wijk te vinden. Aan de bewoners de uitnodiging om ze te kopen, te planten en daarmee de wijk een nog mooier aanzien te geven. Komt en laat uw groene vingers jeuken. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan wijkinitiatieven. En daarvan zijn er gelukkig velen.

 

Het zomergoed komt al jaren van Kwekerij ’t Kleintje uit Huissen. De vaste planten, zaden, klimplanten, en gereedschap voor de eigen tuin komen, voor de laatste keer na ruim twintig jaar, van de natuurlijke kwekerij de Keltenhof, Wijksestraat Bergharen, Het is ook mogelijk van te voren een bestelling te plaatsen bij de kwekerij via www.dekeltenhof.nl.

 

Tijdens de activiteit zijn ook de Groengroep en het BuurtGroenBedrijf aanwezig om bewoners te informeren over hoe zij hun bijdrage aan een groene wijk kunt leveren.
Vanaf 15.30 tot 18.00 uur wordt deze jubileumeditie afgesloten met een muzikaal optreden van de gitaar en Rock&Roll groep FATE. Toegang gratis. Spijkerstraat 185a.

 

De zaterdag voor Moederdag

Deze zaterdag 11 mei houden meerdere wijken er al enkele jaren Plantjesmarkt tradities op na.

 

Op het Graaf Ottoplein organiseren bewoners uit Sint Marten/Sonsbeekkwartier een duurzame markt waarbij uiteraard ook veel groen wordt verkocht. Bewoners die al een boomspiegel hebben geadopteerd, krijgen die dag gratis plantjes.Verder zijn er kinderactiviteiten, koffie en meer.

 

Ook in Klarendal stimuleert een groep bewoners al jaren de wijk te vergroenen en biedt plantjes tegen inkoopsprijs aan. Vanaf 10u en OP=OP. Het initiatief vind dit jaar voor de tweede keer bij de Klarendalse molen plaats, die trouwens de hele verdere dag open vanwege de Nationale Molendag.

 

Bij Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld is de jaarlijkse IJsheiligenmarkt, van deze zaterdag valt tenslotte in de periode dat deze heiligen hun naamdagen vieren en het gevaar voor nachtvorst ongeveer voorbij is. Ook hier vanaf 10u met allerlei randprogrammering met wel 30 kramen voor jong en oud.

Reacties