538 dj Frank Dane: Fantastisch dat Arnhem 32.500 kinderen wil helpen!

{

Op 28 maart komt onder andere 538 DJ Frank Dane met 538 voor War Child naar Arnhem om er een geweldig feest van te maken op het plein voor de Eusebius. En om natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen om de kinderen in oorlogsgebieden te kunnen blijven steunen.

Ik sprak met Frank over zijn reis die hij samen met Barry Paf maakte voor War Child naar Colombia. Natuurlijk ook over de plannen voor 28 maart in Arnhem. Frank en alle andere 538 dj’s zullen dan allemaal aanwezig zijn in onze stad om er samen voor te zorgen dat Arnhem minstens 32.500 kinderen gaat helpen.

“We zijn zes dagen naar Colombia geweest waar we twee projecten van War Child hebben bezocht. Het eerste project ligt diep in jungle, wel zes of zeven uur rijden. Daar wonen rond de 200 kinderen en daar hebben we de verschrikkelijkste verhalen gehoord.”

In Colombia vechten verschillende groeperingen met elkaar en tegen de regering. Deze groepen trekken als een soort sprinkhaanzwermen door de jungle en zo worden kinderen alle kanten opgetrokken. Deze manier van vechten zorgt ook voor veel verlaten oorlogskinderen, het thema van de 538 voor War Child week dit jaar.

De verhalen van de kinderen neemt Frank mee naar Arnhem. “Je kan ze niet teveel vragen, je wilt niet de trauma’s weer naar boven halen. Je speelt wat, gaat voetballen en langzaam leg je contact. Ouders die voor hun ogen dood zijn geschoten, zusjes die ontvoerd worden of dat ze zelf bij de FARC zijn geweest. Zonder War Child was ik er niet meer geweest, heb ik een kind horen zeggen.”

“Het moeilijkste moment had ik met een jongetje van 13 of misschien wel jonger. Ik vroeg hem wat hij het meest miste van thuis. Hij klapte dicht, keek alleen nog maar naar de grond en zakte in. Eigenlijk door niks te zeggen vertelde hij zijn hele verhaal.”

Dit jongetje is er een van de honderdduizenden kinderen wereldwijd die de hulp van War Child en Arnhem goed kunnen gebruiken. “War Child weet van aanpakken en kan echt iets veranderen voor de toekomst van deze kinderen. Dat is het mooie, we kunnen echt iets doen.”

Wat kunnen we als Arnhem nog meer doen? “Elk beetje helpt. Die 12 euro waar War Child een kind mee kan helpen heb je zo bij elkaar. Al bak je koekjes en verkoop je die, elke euro is er een. Fantastisch dat Arnhem 32.500 kinderen wil helpen! Wij gaan er hier in ieder geval ook ons best voor doen!”

Reacties

Wees de eerste die reageert op "538 dj Frank Dane: Fantastisch dat Arnhem 32.500 kinderen wil helpen!"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*