Apeldoornseweg op z’n kop

© Zefanja

Sinds enige tijd wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Apeldoornseweg. De gemeente heeft aannemersbedrijf Heijmans aan het werk gezet en de organisatie houdt de omwonenden met breefings en een speciale website telkens op de hoogte van nabij uit te voeren plannen. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor de rest van het verkeer in de stad.

Aanpak tussen de spoorbrug en de Dalweg

Per 1 april start er weer een nieuwe fase, die vanaf nu tot in het weekend wordt voorbereid. In deze fase wordt de oostelijke helft van de Apeldoornseweg (zijde Sint Marten, Sonsbeekkwartier) aangepakt tussen het spoorviaduct en de Dalweg. Hiervoor zijn voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk die worden uitgevoerd vanaf vandaag 28 maart en zondag 31 maart 19.00 uur. Dit betekent dat er zowel zaterdag 30 als zondag 31 maart wordt gewerkt vanaf 7.00 uur.

Wat gaat aannemer Heijmans doen?

Donderdag 28 maart 7.00 uur is gestart met het plaatsen van tijdelijke verkeerslichtinstallaties op de kruispunten met de Sonsbeeksingel en Paul Krugerstraat / Jacob Cremerstraat. Tijdens deze werkzaamheden zal de Apeldoornseweg stad in tussen de Sonsbeekweg en Paul Krugerstraat worden afgesloten. De woningen zijn in deze periode normaal bereikbaar.

Zondag 31 maart vanaf 7.00 uur is de Apeldoornseweg richting het centrum afgesloten vanaf de Dalweg. Op deze dag worden diverse werkzaamheden uitgevoerd om het verkeer vanaf zondagavond om te kunnen zetten. Hierdoor kan vanaf maandag 1 april gestart worden met de herinrichting van het oostelijke deel van de Apeldoornseweg.

Het verkeer richting de A12 kan normaal gebruik blijven maken van de Apeldoornseweg. De woningen zijn tijdens de werkzaamheden dan ook normaal bereikbaar, zij het alleen vanaf de centrumring.

Ook zal op zondag 31 maart tussen 07.00 en ca. 12.00 uur de Sonsbeekweg geheel worden afgesloten voor verkeer i.v.m. het leggen van een nieuwe waterleiding. Zodra de werkzaamheden gereed zijn zal de Sonsbeekweg weer worden opengesteld. Het doorgaand verkeer zal tijdens de werkzaamheden worden omgeleid.

Wat zijn de gevolgen van de werkzaamheden voor  bewoners/gebruikers?

  • De woningen blijven te voet en met de fiets (aan de hand) bereikbaar via een looppad;
  • Ten tijde van de werkzaamheden is het niet mogelijk te parkeren langs de weg dan wel langs de middenberm. U kunt uw auto verderop dan wel aan de andere zijde langs de middenberm parkeren met uw huidige vergunning;
  • De zijstraten van de Apeldoornseweg worden een bepaalde periode afgesloten.
  • Tussen de Sonsbeeksingel en Sonsbeekweg is alleen verkeer stad uit mogelijk. Fietsers stad-in en stad-uit worden omgeleid.

De omliggende wijken zijn bereikbaar, het kan zijn dat u enkele periodes een kleine omleiding moet volgen. Voor de wijken Sint Marten en Sonsbeekkwartier wordt een adviesroute ingesteld voor verkeer komend vanaf de A12 via de Hommelseweg.

Heijmans bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden is omgevingsmanager van Heijmans Edo Aerns bereikbaar via apeldoornseweg@heijmans.nl, er is er elke donderdagmiddag een  inloopspreekuur in een keet op het Sickeszplein én een speciale website: www.reconstructieapeldoornseweg.nl

 

Reacties