Arnhem draait warm voor de Giro

Het duurt nog twee weken voor de Giro in Apeldoorn start, maar de binnenstad van Arnhem staat vandaag met allerlei activiteiten al in het teken van de Giro.

De activiteiten beginnen met een roze optocht van schoolkinderen onder het motto ‘alles op wielen’. Die optocht eindigt bij Musis. Daar is afgelopen dagen hard gewerkt om een plantsoen aan te leggen die de kaart van Italië vormt.

In het vijftien meter grote plantsoen staan Italiaanse kruidenplanten die samen een landkaart van Italië vormen met daarin de fietsroute. De kruidenplanten worden tijdens Moederdag uitgedeeld aan inwoners van Arnhem. Het plantsoen wordt om 11 uur geopend door wethouder Ine van Burgsteden.

Om 17.30 uur wordt de Koningstraat door burgemeester Herman Kaiser feestelijk omgedoopt in ‘Via del Re’. Afgelopen weken verschenen hier voor het eerst roze T-shirts aan een waslijn boven de winkelstraat.

De Koningstraat wordt extra groen aangekleed met 25 Italiaanse populieren en vormt zo een groene route door het Arnhemse winkelhart.

Aansluitend wordt op de hoek van de Via del Re het nieuwe Italiaanse Osteria Vicini van Robert Wittenburg feestelijk geopend. Daarna volgt een borrel met muziek door De Luie Hond en straattheater voor Musis en het Stadstheater.

 

Foto: Willem Jakobs

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem draait warm voor de Giro"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*