Wat is de beste nieuwbouw in Arnhem?

Wat is de beste nieuwbouw in Arnhem? Arnhemmers kunnen stemmen op zeven genomineerden voor de publieksprijs van de Heuvelinkprijs. Dit is de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste nieuwbouw.

Architectuurcentrum CASA heeft vandaag de zeven finalisten bekend gemaakt voor de Heuvelinkprijs. Een vakjury kiest hieruit een winnaar, maar Arnhemmers kunnen stemmen voor de publieksprijs. De winnaars worden op donderdag 28 mei bekendgemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.

Stemmen op de genomineerden kan op de website van CASA. De zeven finalisten van de Heuvelinkprijs 2016 zijn:

Arnhem Centraal OV-Terminal

Arnhem_Centraal_OVT

Negentien jaar na de eerste schetsen is in november 2015 het spectaculaire sluitstuk van Station Arnhem opgeleverd: de OV-Terminal. Dit iconische gebouw vormt de schakel tussen verschillende vervoerstromen en de nieuwe entree tot de stad. UNStudio heeft Arnhem hiermee internationaal op de kaart gezet. (Foto: Hufton+Crow)

 

Brasserie De Boerderij

Brasserie_De_Boerderij_kopie

In Arnhems monumentale stadspark Sonsbeek is naast de eveneens monumentale uitspanning De Boerderij een uitbreiding gerealiseerd. Deze is ontworpen als een semi-vrijstaande ‘kapschuur’ van glas om zoveel mogelijk verbinding te maken met het terras en de parkomgeving. (Foto: Thea van den Heuvel/DAPh)

 

Blauwe Weide

De_Blauwe_Weide

Het naoorlogse Presikhaaf is de afgelopen jaren grondig op de schop gegaan. Zo is ook de bebouwing van Presikhaak I vervangen door een nieuwe woonwijk met appartementen en grondgebonden woningen in de ‘oude’ stempelstructuur. Daarbij is veel aandacht uitgegaan naar de kwaliteit en samenhang van de openbare ruimte. (Foto: Christiane Wirth)

 

MFC Omnibus

MFC_Omnibus

Multifunctioneel Centrum Omnibus vormt het hart van het nieuwe centrum van Schuytgraaf. Het is in recordtijd (LEAN) gebouwd en biedt onder meer onderdak aan drie basisscholen, een sporthal en kinderopvang. Bovendien is het ontwerp ‘open ended’ en flexibel om in te kunnen spelen op de toekomstige ontwikkelingen en behoeften in de wijk. (Foto: AHH)

 

Pathé Arnhem

PatheÃÅ_Arnhem

De nieuwbouw van Pathé, die negen filmzalen en een aantal horecazaken herbergt, is onderdeel van het masterplan van UNStudio. De gevel is gebaseerd op veelvoorkomende baksteentinten in de historische binnenstad, het aluminium verwijst naar het station. Zo vormt deze megabioscoop een opvallende schakel tussen beiden. (Foto: Ossip van Duivenbode)

 

Sint Martenshof

St.-Martenshof

In de oude stadswijk Sint Marten zijn veertig verkrotte boven- en benedenwoningen gered van de sloophamer en getransformeerd tot een twintigtal stadswoningen. Dit voorbeeld van collectief-particulier opdrachtgeverschap is vorig jaar door de jury van de Willem Diehlprijs genomineerd voor de Heuvelinkprijs 2016. (Foto: Thea van den Heuvel/DAPh)

 

De Transformatie

De_Transformatie

De nieuwbouw van ‘De Transformatie’ maakt deel uit van het voormalige P.G.E.M. complex. De twee robuuste, nieuwe appartementenblokken vormen een eenheid en sluiten aan op het monumentale deel. De renovatie van de oudbouw won vorig jaar de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor restauratie, renovatie en herbestemming. (Foto: K3 architectuur)

 

 

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wat is de beste nieuwbouw in Arnhem?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*