Arnhem heeft weer stroom: 55.000 huizen getroffen door stroomstoring

ARNHEM – Arnhem is maandagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Door kortsluiting in een onderstation in de stad, kwamen ruim 55.000 aansluitingen vanaf 8 uur vanochtend zonder stroom te zitten.

Netbeheerder Liander kon, door een aantal bypasses aan te leggen, al snel weer de stroomvoorziening in 27.000 huizen herstellen.

Rond 9 uur zaten nog altijd een kleine 30.000 huizen zonder elektriciteit. Tegen 10 uur waren alle problemen opgelost.

Knal
Inwoners van Arnhem meldden dat ze een knal hebben gehoord. “Als er thuis kortsluiting ontstaat, dan hoor je geknetter. Als je op hoogspanning kortsluiting hebt, dan krijg je een forse knal”, zegt woordvoerder Carlo van der Borgt tegen Omroep Gelderland.

Op verschillende plekken in de stad ontstonden kleine verkeersopstoppingen doordat de stoplichten niet meer werkten. De stroomstoring leidde echter niet tot grote problemen.

Trolleybussen op de Geitenkamp, in Velp en in Presikhaaf schakelden noodgedwongen over op hun verbrandingsmotor.

Rijnstate
De stroomstoring heeft er in Rijnstate toe geleid dat operaties zijn uitgesteld. Het ziekenhuis maakte tijdens de stroomstoring gebruik van noodstroom via een eigen aggregaat.

Rond 9 uur meldde het Rijnstate via Twitter dat het ziekenhuis inmiddels weer stroom had en dat operaties gewoon kunnen doorgaan.

Foto: Groot-waterland.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem heeft weer stroom: 55.000 huizen getroffen door stroomstoring"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*