Arnhem trekt Warme Truien aan

Al meer dan 134.00 Nederlanders hebben zich gemeld om op 2 februari de verwarming een graadje lager te zetten: met de Warmetruiendag wordt de energieverspilling te lijf te gaan. Ook in Arnhem zijn inwoners actief en de vrijwilligers van Duurzaam Craneveer meldden zich!

Verwarm jezelf, niet de wereld

Zet de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar 6% energie – en dus 6% CO2 – per iedere graad dat je de verwarming lager zet! Op de zaterdagmarkt vroegen onlangs betrokken Arnhemmers en fotografen ook al aandacht, door mensen te fotograferen met een lekkere warme trui. Arnhem Direct kondigde dat aan. Duurzaam Craneveer meldt zich nu op wijkniveau, stimuleert energiebesparing en doet ook mee aan de Warme Truiendag.

Duurzaam Craneveer? Samen hebben we impact!

Duurzaam Craneveer is een groep actieve wijkbewoners in de Arnhemse wijk Alteveer en ‘t Cranevelt. Naast de kerngroep van 8 personen, zijn er ook 5 werkgroepen actief. ‘Sinds enkele jaren zijn we actief bezig om medebewoners bewust te maken en te activeren om hun woning en gedrag te verduurzamen’, aldus Rob Groen. Duurzaam Craneveer heeft zich een energieneutrale wijk ten doel gesteld en om de wijk in de komende jaren te stimuleren om los te komen van het aardgas en daarbij zoveel mogelijk CO2-uitstoot te besparen. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamcraneveer.nl Kortom: ‘samen hebben we impact, en d√°t is waar we ook met Warmetruiendag voor gaan!’

Alle Arnhemmers een warme trui

In samenwerking met Facebookcommunity Zin in Breien wordt op de Warmetruiendag volop gewerkt aan gebreide en gehaakte truien, sjaals, pantoffels en mutsen. Iedereen kan meedoen. Daarnaast kunnen bezoekers hun oude warme truien inleveren. Deze truien worden gedoneerd aan Kledingbank Arnhem. Zo krijgen ze een tweede leven bij vluchtelingen en minima, die zichzelf geen nieuwe warme trui kunnen veroorloven.

Ook D66 doet een duit in de zak: op vrijdag 2 februari houdt de partij een vrijdagmiddagborrel in de campagnewinkel aan de Jansplaats 12. De kachel blijft dan uit: “De groenste energie is immers energie die je niet gebruikt.”

—-

Warmetruiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland, het samenwerkingsverbond van gemeenten, provincies en waterschappen voor een goed klimaatbeleid.

Foto – David Berg, werkgroep Duurzaam Craneveer

Reacties