Melkfabriek Arnhem: State of Fashion 2018

De Mode Biënnale bestaat niet meer, maar voor liefhebbers van mode van allure in Arnhem Modestad; het vervolg State of Fashion komt er aan! Krachten hebben zich gebundeld in Stichting Sonsbeek & State of Fashion en na het succesvolle Sonsbeek’16 | transACTION, is State of Fashion 2018 | searching for the new luxury van 1 juni t/m 22 juli 2018 de tweede productie van de stichting.

Cobercoterrein

Stichting Sonsbeek & State of Fashion heeft de locatie en data voor State of Fashion 2018 bekendgemaakt. De tentoonstelling vindt plaats in De Melkfabriek op het voormalige Cobercoterrein in Arnhem. De Melkfabriek is een ruw, industrieel monument direct aan de Rijn, vlakbij het stadscentrum. In afwachting van duurzame restauratie en herbestemming is het gebouw tijdelijk beschikbaar voor evenementen.

De hoofdtentoonstelling van State of Fashion, strekt zich uit over de voormalige vulhal en spoel- en flessenloods. Uitgangspunt voor het ontwerp is om de ruwheid van het originele gebouw intact en zichtbaar te laten: hergebruik past bij de duurzame agenda van State of Fashion.

Searching for the new luxury

Het roer moet om in de mode, iedereen weet het. Maar hoe? Ga mee op zoek naar de nieuwe luxe! José Teunissen, curator van State of Fashion 2018, is verheugd met De Melkfabriek als locatie: “We keren terug naar de plek waar de allereerste Arnhem Mode Biënnale in 2005 plaatsvond. Een fantastische locatie waarin duurzaamheid, circulariteit, erfgoed en storytelling centraal staan; waarden en thema’s die ook terugkeren in searching for the new luxury.” Henri Schimmel, senior ontwikkelingsmanager BPD: “State of Fashion sluit perfect aan bij de ambities die wij met De Melkfabriek en de Coberco locatie hebben. State of Fashion laat met haar tentoonstelling en duurzame agenda alvast een voorproefje zien van wat je in de toekomstige Melkfabriek als hart van de nieuwe stadswijk kan verwachten.”

Later meer!

Half februari maakt Stichting Sonsbeek & State of Fashion de eerste deelnemers aan de tentoonstelling en het programma bekend. Eind april start de kaartverkoop. Laat je ondertussen vast prikkelen op de website en Facebook.

Foto – Saskia van de Leij

Reacties