Deliveroo gaat in Arnhem maaltijden bezorgen

Bezorgers van Deliveroo wachten op een ritje (Foto: Harry Gerritsen)

ARNHEM -De bezorgdienst Deliveroo gaat binnenkort ook in Arnhem maaltijden bezorgen met behulp van fietskoeriers. Naast Arnhem wordt ook Nijmegen toegevoegd zodat Deliveroo in 14 Nederlandse steden werkzaam wordt. In september 2015 breidde het van origine Britse bedrijf haar dienstverlening naar Nederland uit.

Mathieu de Lophem, general manager van het bezorgplatform: ‘Deliveroo bezorgt aan duizenden mensen in steden door heel Nederland. We kijken ernaar uit om nog meer restaurants te helpen hun klantenbestand uit te breiden. De enige manier voor Deliveroo om in dit tempo te blijven groeien is door het flexibele werk van onze riders.’

En die zogenaamde ‘flexibiliteit’ is onderdeel van een rechtszaak die één van de fietskoeriers tegen het bedrijf heeft aangespannen. Het biedt namelijk geen vast contracten aan en werkt alleen met zelfstandige koeriers die dan ook zelf alle risico’s dragen voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid.

Deliveroo gaat in Arnhem voor onder andere Kentucky Fried Chicken, Burger King, Ribsfactory, Lestari, Dell’ETna en Salathai maaltijden bezorgen. Wanneer de bezorgdienst in Arnhem precies van start gaat was nog niet bekend bij het schrijven van dit bericht.

Bron: Misset Horeca

Reacties