Arnhem Bazar, een nieuw wereldfestival in de stad

{

Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste Arnhem Bazar plaats, een multicultureel festival dat de grenzen doorbreekt en Arnhem in zijn veelkleurigheid laat zien. Tussen 10.00u ’s ochtends en 18.00 ’s middags kunnen bezoekers genieten van mooie spullen uit alle werelddelen op kramen aan de Kortestraat en de Oude Oeverstraat, dans en muziek op het Bartokplein bij het Feestaardvarken, én van heerlijke lekkernijen in de wereldkeuken in Showroom Arnhem aan de Kleine Oord.

De Arnhem Bazar inspireert en verrast door het tonen van de veelheid aan culturen waar wij tussen leven. Arnhemmers die elkaar én alle bezoekers kennis laten maken met hun keuken, muziek, dans, kleding, sieraden en film.
Op het Bartokplein tussen het Feestaardvarken en het terras van Momento, zullen optredens zijn van diverse organisaties. Gezelschappen als Ind!kala Dance Company en Wahana Budaya tonen hun Indiase en Indonesische dansen in prachtige klederdrachten, Capoeira Holland haalt Braziliaanse capriolen uit, buikdanseres Shaia beweegt op echte live zigeunermuziek én er staat een Afrikaanse dans- en djembé workshop gepland. Er worden ook nog demonstraties van Chinese vechtkunsten en Spaanse Flamengo verwacht. Als klap op de vuurpijl rondt bij Showroom Arnhem de band Super Natural Selection vanaf 16.00u af met heerlijke reggae muziek.

In Showroom Arnhem aan de Kleine Oord kan iedereen ondertussen genieten van een heerlijke wereldkeuken. Arnhemse cateraars en particulieren uit Iran, Suriname, Java, Turkije en Irak verrassen de bezoekers met hun kookkunsten. Op die locatie is er tevens een multiculturele minibioscoop ingericht met authentieke bioscoopfilms uit meerdere werelddelen.

De Arnhem Bazar is gratis voor iedereen en de sfeer is er gezellig en gemoedelijk; tussen 10.00 uur ’s ochtends en 18.00 uur ’s middags ontmoeten alle werelddelen binnen Arnhem elkaar!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Bazar, een nieuw wereldfestival in de stad"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*