Arnhem-Direct on tour bij De Groote Sociëteit

{

De Groote Sociëteit zit al sinds 1763 in de stad maar is vrij onbekend bij het grote publiek. Het motto van de sociëteit is “bevordering en veraangenaming van gezellig verkeer van de leden onderling”. Een perfecte plek om eens rond te kijken en een borrel te drinken dus.

Op 1 november is iedereen welkom om een drankje te doen en je verwonderen over deze vereniging die al 250 jaar in Arnhem bestaat. Directeur algemeen Udo Kelderman vertelt hieronder meer over de Sociëteit. Aanmelden voor de borrel kan via de mail (redactie@arnhem-direct.nl) of op het Facebookevent. Tot 1 november!

De Groote Sociëteit Arnhem is een Heerensociëteit die al sinds 1763 bestaat. Dit jaar bestaat de sociëteit 250 jaar. Het motto van de sociëteit is “bevordering en veraangenaming van gezellig verkeer van de leden onderling”. Er wordt gezegd dat het erger is dat iemand het lidmaatschap wordt ontnomen dan dat hij niet wordt toegelaten.

De sociëteit is gevestigd aan de Jansbuitensingel. Vanuit de Heerenkamer, het kloppend hart van de club, hebben de leden een fraai uitzicht op de singel met de fonteinen. Op woensdag start de vaste borrel van 17.00 tot 19.00 in de Heerenkamer. Daarna is er de gelegenheid om samen te dineren in een van de andere zalen.

Naast de borrel en het diner kunnen leden lid worden van diverse clubs binnen de sociëteit. Je kunt er bijvoorbeeld beleggen, biljarten of lid worden van de wijnclub. Als je een pokerclub wilt starten is dat ook mogelijk. Daarnaast worden er tal van evenementen georganiseerd en zijn er een aantal lezingen per jaar. Zo waren Jeroen van de Veer, o.a. oud-CEO van Shell en Guusje ter Horst, oud-burgermeester Nijmegen en Clemens Cornielje, commissaris van de koning van Gelderland de afgelopen jaren te horen. Op 19 oktober zal de oud-ambassadeur van China, de heer Dirk Jan van den Berg de winteravondlezing verzorgen. Ook zijn er een aantal speciale diners per jaar en worden er sportieve evenementen buiten de deur georganiseerd. De ruimtes van de sociëteit worden ook door andere verenigingen gebruikt. Vrij recent is de dames sociëteit opgericht.

Arnhem-Direct on tour:

Tweede Arnhem-Direct borrel on tour een succes
Eerste Arnhem-Direct on tour borrel bij Dirkzwager | foto’s

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem-Direct on tour bij De Groote Sociëteit"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*