Arnhem Urban Photo Collective op zoek naar feestelijk licht

Vanavond is het weer zover: het Arnhem Urban Photo Collective trekt gewapend met camera’s de stad in, op zoek naar feestelijk licht. Voor wie zin heeft om mee te gaan: we verzamelen om 19.00 uur bij Dudok en je bent van harte welkom om mee te gaan. Neem je camera mee en als je hebt een statief en kleed je lekker warm aan. O en een zaklampje of iets anders lichtgevends is ook handig, daar kun je ‘s avonds leuk mee lichtschilderen.

In september gingen we, geïnspireerd door het Rotterdamse initiatief, voor het eerst op pad met de Arnhem Urban Photo Collective. In oktober reisden een aantal Arnhemmers af naar de Utrecht voor de landelijke meeting en in november kwamen we in Arnhem twee keer ‘georganiseerd’ bij elkaar. Een keer om om elkaars foto’s te bespreken en kennis, informatie en tips uit te wisselen en we gingen weer een zaterdagmiddag op pad om te fotograferen.

Het is ontzettend leuk om met elkaar door de stad te banjeren en te fotograferen. Door de uitstapjes met AUPC leer ik dingen over de stad, word ik gewezen op plekken die ik nog niet kende en leer ik in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen kennen. De groep is heel divers, van fanatieke fotografen met (semi)professionele camera’s tot liefhebbers met kleine pocketcamera’s. De enige voorwaarde die er is, is dat je het leuk moet vinden om te fotograferen.

Er is geen ingewikkeld gedoe met aan- en afmelden, als je zin hebt om mee te gaan, ben je gewoon op afgesproken datum/tijdstip op de afgesproken locatie. Als je je via de mail met in het onderwerp ‘maillijst AUPC’ aanmeldt voor de mailinglijst, word je ook op de hoogte gehouden van alle Urban Photo Collective-activiteiten in Nederland. Overal werkt het volgens hetzelfde principe: geen ingewikkeld gedoe met aan- en afmelden, je komt, of je komt niet. Zo kun je voor de verandering ook eens mee op pad in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht of Nijmegen.

Ondertussen blijkt in de praktijk dat de (Arnhemse) fotografen elkaar ook buiten AUPC weten te vinden. Twitter blijkt daarvoor een heel handig communicatiemiddel. Dan kan het maar zo gebeuren dat je niet in je eentje de stad in gaat om ijssculpturen te fotograferen, maar dat je gezellig met een groep gaat. Voor wie (nog) denkt dat internet en tools als Twitter een verarming in sociale contacten betekent: leuke mensen ontmoeten met wie je een gezamenlijke passie deelt was nog nooit zo gemakkelijk.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Urban Photo Collective op zoek naar feestelijk licht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*