Subsidie voor nieuwe cultuurhistorische trekker regio Arnhem Nijmegen

Op vrijdag 18 december jl. overhandigde gedeputeerde Annelies van der Kolk een subsidiebeschikking van € 472. 500,- aan het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Hiermee verdubbelt de provincie Gelderland het bedrag dat RBT KAN samen met de gemeenten en partners uit haar regio heeft opgebracht. Het geld is bestemd voor de ontwikkeling van een Historisch Belevenis- en Routenetwerk.

Dit netwerk maakt de geschiedenis van de Romeinen, de Middeleeuwen en WOII in de regio zichtbaar en het biedt toeristen en inwoners de mogelijkheid om de historie echt te beleven. Niet alleen in het landschap maar ook virtueel: via de computer thuis of via de mobiele telefoon onderweg.

De regio Arnhem Nijmegen is rijk aan geschiedenis. Maar die is voor een groot deel onzichtbaar of onbekend bij het grote publiek.

Het Historisch Belevenisnetwerk zet nieuwe digitale technologie in om dat te veranderen. 20 belangrijke locaties uit de Romeinse geschiedenis en 30 Middeleeuwse plaatsen worden zo tot leven gewekt. De bezoeker oriënteert zich voorafgaand aan zijn dagtrip of vakantie op de website van het Belevenisnetwerk. Hij krijgt niet alleen een compleet en levendig overzicht van bezienswaardigheden en evenementen maar kan er ook een thema-arrangement boeken, achtergrondinformatie met links vinden én zijn eigen routes samenstellen.

Eenmaal op locatie kan deze ontdekkingtocht naar wens worden voortgezet via mobiel internet, Iphone, PDA of GPS-systeem: animaties van de locatie, de nieuwste tips, verwijzingen naar musea en andere bezienswaardigheden etc. zijn ter plekke beschikbaar. Dit alles is mogelijk met één systeem op één toestel naar keuze. Ook de Liberation Route over het bevrijdingsoffensief rond Arnhem en Nijmegen in WO II, zal aan het belevenisnetwerk worden gekoppeld en worden uitgebreid. In een volgende fase worden nog andere tijdslijnen, thema’s en locaties toegevoegd.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Subsidie voor nieuwe cultuurhistorische trekker regio Arnhem Nijmegen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*