Arnhem Voorbij 2012: Bob Roelofs

{

Een enerverend jaar begon in januari met de traditionele Arnhemse nieuwsquiz. Dit keer extra bijzonder omdat ik genomineerd was voor de Made in Arnhem Bokaal. Ik voelde veel waardering, maar Dudok won. In het voorjaar keek ik met o.a. Marieke van Kessel en Radio 2 terug op de eerste editie (2011) van Arnhem Top 2000. Het smaakt naar meer en dat werd dit jaar bewaarheid. Dat Radio 2 in december vier dagen van uit Luxor Live uitzond, omdat volgens Frits Spits “Arnhem de Top 2000 stad van Nederland was”, had ik niet durven dromen.

Mijn nek uitsteken hoorde ook bij dit spannende jaar. Het Museum, de Schouwburg en het Filmhuis in één nieuw gebouw in een stad met zoveel leegstand stuitte mij tegen de borst. Zeker toen ik de prognoses zag: het beoogde kunstencluster zou veel extra bezoekers gaan trekken. Voor € 160 kwam Arnhemwilookgeenkunstencluster.nl in de lucht. Met ruim 2700 ondersteuners in een paar weken tijd is het nu wachten op het vervolg. Het leverde in ieder geval veel debatten en ingezonden brieven op. Niet iedereen kon deze vrijheid van meningsuiting waarderen. Dat bewijst de open zenuw die deze site aanboorde. En in 2013 zal duidelijk worden dat na de havendiscussie in 2010 het kunstencluster bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zo maar een grote rol zou kunnen gaan spelen.
Trots ben ik op een nieuw initiatief, het Gelderlander Nieuwscafé, met John Bruinsma van De Gelderlander. Vanaf september één keer per maand in het fantastische Kultuurhuis Bosch met een groeiend aantal bezoekers en interessante gasten. We hebben echt iets toegevoegd aan “mijn” Arnhem.

Maar uiteindelijk, als ik de balans opmaak over 2012, is het bovenstaande weer relatief. Ik heb me nog nooit zo vaak gerealiseerd dat ik me bevoorrecht voel vanwege mijn leuke vrouw en onze prachtige dochter en zoon. De verkeringen, eindexamen doen, een nieuwe studie, overgaan, beter gaan voetballen, vuurwerk, een andere baan, twitter/ipad ontdekken, familieperikelen: ons gezinsboek kan elk jaar makkelijk gevuld worden. Opvallend is dat ik met weer een jaartje ouder ook meer ellende en eenzaamheid om me heen zag ontstaan. Het went nooit als leeftijdsgenoten uit het leven stappen. De littekens voor de achterblijvers zijn (te) groot. Het jaar 2012 heeft dus talloze sporen achtergelaten en dat hoort ook zo. Ik koester de herinneringen aan het afgelopen jaar en kan in ieder geval zeggen dat 2012 dubbel en dwars de moeite waard was.

Geïnspireerd op MijnMoment van Henk-Jan Winkeldermaat aka Punkmedia sluiten we het jaar op Arnhem-Direct af met Arnhem Voorbij 2012. Hierin blikken Arnhemmers terug op 2012 en voorzichtig vooruit op 2013.

Arnhem Voorbij 2012
Bernd Ebbo Visser
Rob van Sprang

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Voorbij 2012: Bob Roelofs"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*