Arnhem Voorbij 2012: Zefanja Hoogers

{

Een jaar in blogvorm evalueren, leuk. Vorig jaar was ik ook geinspireerd door #mijnmoment en blogde op mijn eigen webstek over 2011. Het bloggen hield daarna ongeveer op; ik heb het soms toch zo druk… Maar ik ben er weer even even voor gaan zitten om terug te kijken.

Het jaar start alleen; Robert is zijn tweede reis naar Gambia Afrika aan het maken en de feestdagen zijn we gescheiden van elkaar. Terug gekomen geeft hij vorm aan het project wat eigenlijk een ontwikkelingsproject is, door een blogsite in de lucht te gooien. Al snel ga ik hem daarmee helpen. Hij besluit dat het project doorgang moet krijgen middels een stichting, ik word daar medebestuurder van en stichting Nilakoto werd een feit. Ondertussen (stichting werk is in mijn geval altijd vrijwilligerswerk) komen er een aantal uitdagende werkzaamheden op mijn pad.

Om maar met het Arnhemse bezig te zijn; de wijkkrant van Klarendal coördineer ik al een aantal jaren maar 2012 breng ik op de redactie door met vier nieuwe enthousiaste schrijvende vrijwilligers. Nieuwe bewoners van de wijk die een frisse blik op hun leefomgeving hebben en daarmee mij uit een dreigende sleur halen. Heerlijk. Ook de webredactie van die wijk heb ik al een aantal jaren onder mijn hoede en daar komt social media het afgelopen jaar bij. De rondleidingen die ik in Klarendal organiseer, komen ook steeds beter van de grond, soms met compagnon Рgeboren en getogen Klarendaller Gerrit Dassen, soms in opdracht van het Modekwartier.

Maar ook buiten mijn woonwijk ben ik actief. Ik fotografeer voor een beeldbank voor Rijnstad. Op de valreep word ik gevraagd Circus Poehaa te helpen om als vrijwilligersorganisatie op PR gebied een sterke doorstart te maken, maar helaas – de club gaat toch failliet. Kunstbedrijf Arnhem vraagt me op tijdelijke basis de PR en Communicatie afdeling te komen helpen; ik fotografeer veel voor de voorjaarsbrochure (krijg daarmee een leuk kijkje in de keuken van bijvoorbeeld toen nog de Marienburg), help de nieuwe website van content te voorzien, maak de verhuizing naar de Menno van Coehoornkazerne mee en werk dus opeens tegenover mijn huis.

Ondertussen gaan de eerste vaccinaties mijn lijf in; als ik dan toch bestuurslid ben van een stichting die een familie en leefgemeenschap in Afrika verder probeert te helpen, dan moest ik daar ook maar eens een kijkje gaan nemen. Eind juni reizen we voor een maand af naar Gambia, ik verlaat voor het eerst Europa. Het regenseizoen maakte de maand niet makkelijk voor me, maar ik heb gekeken en geïnventariseerd wat er allemaal moet gebeuren om het project ook op zichzelf te kunnen laten staan. En terug in Nederland de taak om aan centen te komen voor de stichting. Mmhh, dat gaat zo gemakkelijk niet. Vooralsnog hebben we alleen particuliere donaties en intitiatieven gewonnen en wat centen van het Vincentrum. Voor het grotere geld van de grotere organisaties (die ik niet zo vertrouw vanwege de honoraria van de directies) moeten er uitgebreide projectplannen en begrotingen geschreven worden. Wie o wie kan ons daarmee helpen‚Ķ Ontwikkelingswerk is een hele kluif!

En dan opeens was daar de mogelijkheid om samen met Robert tóch in één huis te kunnen gaan wonen‚Ķ Via het SLAK kunnen we een permanent woon- werkpand huren in Presikhaaf op de Blauwe Weide (dat is dan de nieuwe naam voor Presikhaaf I). Een vrij unieke kans, maar jéé wat heb ik hard na moeten denken of ik dit wel wilde. Ik woonde heel prima in Klarendal, een wijk die me de afgelopen jaren enorm veel gegeven heeft en waar ik me heel thuis voelde. Maar de ratio heeft het gewonnen en de Kerst is samen met familie gevierd op een woonverdieping van zo’n vijftig vierkante meters. Dat k√°n nu, daar is ruimte voor‚Ķ

2013? Hopelijk wen ik aan de vele auto’s die aan mijn nieuwe huis voorbij razen, hopelijk raken mensen in Klarendal gewend aan de meer kopjes koffie die ik zal komen drinken, hopelijk ben ik snel uit mijn verhuis-vermoeidheid en maak ik energie voor werk, vrijwilligerswerk en ontwikkelingswerk.

Foto: Hanneke van de Pol treft me in het voorjaar in mijn 2CV op pad met mijn Klarendalse vriendinnetje Roxanne, Studio Artics

Arnhem Voorbij 2012
Bernd Ebbo Visser
Rob van Sprang
Bob Roelofs
Tim Lenders
Peter Bierhaus
Pascal Rietman
Rene Gademann
Petra Else Jekel
Wilma Mulder
Tom Roelofs
Geert Rozema
Maarten Laros
Floor Scholten
Vincent Leenders
Paul Clappers
Pantoons
Mylene Ragon
Marloes Lammers
Marjolein Kats
Lotte Rensen
Amy van Son
Phebe Kloos
Joey Holthaus
Vera Camilla
Maria Mazarakis

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhem Voorbij 2012: Zefanja Hoogers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*