Arnhems amateurvoetbal seizoen 2009-2010 van start

De kop is eraf bij het amateurvoetbal in Arnhem en omgeving. De amateurs staan aan de vooravond van een bijzonder seizoen omdat aan het eind de oprichting van de topklassen zijn beslag zal krijgen. Een invoering die zijn invloed zal hebben op alle onderliggende klassen.

In het zaterdagvoetbal komen dit jaar maar liefst 5 Arnhemse teams in actie (tegen vorig seizoen 2), op zondag kunnen we met recht spreken van een echte Arnhemse klasse (4F), waarin maar liefst 7 Arnhemse clubs hun opwachting maken. Arnhem-Direct hoopt dit seizoen opnieuw verslag te doen en waar mogelijk uitgebreider dan in de voorbije voetbaljaargang.

Op zaterdag in 3A ging ESA uitstekend van start. Gadegeslagen vanaf de deze week nieuwe opgeleverde tribune was Oranje Blauw Nijmegen kansloos. Na 90 minuten was het 4-0 voor de thuisclub via doelpunten van Joey Teering en Stefan Gezius (3x).

ESCA maakte in 4A zijn zaterdagdebuut, maar moest de punten aan EMM uit Randwijk toestaan. De gasten wonnen met 0-2. In 4B maken 3 Arnhemse clubs hun opwachting: Elsweide, Arnhemia en Sportclub Oranje. Arnhemia en Elsweide mochten direct al de degens met elkaar kruisen op sportpark De Bakenhoff en daaraan beleefde de thuisclub weinig plezier: Elsweide won afgetekend met 1-6. Doelpuntenmakers Marc Comans (2), Rutger Verhagen (s), Julian Breeveld en Wesley van Londen. Sportclub Oranje won dankzij treffers van Marnix Landman en Madou Dochem in de laatste tien minuten met 0-2 bij Ede/Victoria.

Op zondag acteren er twee clubs in de derde klasse: SML en FC Presikhaaf. Promovendus SML beleefde thuis een vervelende middag tegen DVV uit Duiven, de gasten wonnen met 1-4. FC Presikhaaf pakte in 3D meteen de volle winst tegen Overasseltse Boys: 3-1.

Met 7 clubs in een klasse staat er altijd minstens wel een derby op het programma. Er is maar weinig fantasie voor nodig om 4F tot “Arnhem-Direct”-klasse te bombarderen (Wellicht een aardig idee voor de KNVB om klasse-sponsoring te overwegen?) Deze zondag ontving VDZ op ‘t Cranevelt AZ2000 en die wedstrijd eindigde teleurstellend in een 1-1-gelijkspel. De andere Arnhemse confrontatie speelde zich af tussen Sportclub Oranje en Eldenia. Dat duel eindigde in een 3-2-zege voor Sportclub Oranje. Arnhemse Boys kon de eerste wedstrijd op het nieuwe thuishonk De Schuytgraaf niet opluisteren met een zege. Elistha, de buurman uit Elst, stak het spoor Arnhem-Nijmegen over met 1-2-zege op zak. MASV pakte wel de volle buit via een 2-0-overwinning op Driel. Eendracht tenslotte ging voortvarend uit de startblokken en pakte in deze klasse direct de koppositie na een 4-0-zege op ONA’53 uit Wageningen.

Arnhemia toog in 5D naar Sprinkhanen in Didam en keerde huiswaarts met de kleinst mogelijke zege: 0-1. In 5E vond de wedstrijd tussen De Paasberg en SDOO geen doorgang in verband met het trieste overlijden van aanvoerder Willem Haisch eerder deze week. De andere Arnhemse club, Elsweide, was thuis kansloos tegen Echteld: 2-6. In 6F boekte ESCA een duidelijke 0-4-overwinning bij Beatrix in Hoenderloo.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhems amateurvoetbal seizoen 2009-2010 van start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*