Arnhemse makers en verband met de stad: pop-up presentaties

Vanaf 5 februari selecteert Museum Arnhem maandelijks een Arnhemse kunstenaar die vertelt over zijn verbinding met de stad en het museum. Het werk van deze kunstenaar wordt tentoongesteld in een pop-up presentatieruimte in het Erfgoedcentrum in Rozet. Op deze manier biedt het museum Arnhemse makers een podium in hun eigen stad.

Erfgoedcentrum

Tijdens de reeks Arnhemse Makers zet het museum beeldende kunstenaars uit Arnhem in de schijnwerpers. De eerste editie wordt volgende week afgetrapt door Arash Fakhim. In de pop-up presentatieruimte van het Erfgoedcentrum krijgen in totaal zes beeldende kunstenaars de komende maanden vrij spel. Aansluitend op deze mini-exposities worden uitgebreide interviews met de makers en artikelen gepubliceerd op diverse online kanalen. Laat je iedere maand verrassen door de unieke beelden en verhalen van deze verschillende kunstenaars.

Het verhaal van Arnhem en omgeving

Het Erfgoedcentrum in Rozet is onderdeel van Museum Arnhem in samenwerking met Gelderland Bibliotheek. Het Erfgoedcentrum vertelt het verhaal van Arnhem en omgeving in een permanente presentatie met behulp van objecten en multimediale presentaties. Het verhaal is te beluisteren, bekijken, bewonderen, lezen en zelfs te voelen. Ook biedt het Erfgoedcentrum een omvangrijke collectie aan boeken, atlassen, tijdschriften en digitale bronnen over Gelderland.

Openingstijden

De pop-up tentoonstelling Arnhemse Makers is tijdens reguliere openingstijden van het Erfgoedcentrum gratis te bezoeken. Dit is op maandag 13:00-18:00, dinsdag t/m vrijdag 10:00-18.00 uur en zondag 13.00 – 17.00 uur * van april t/m augustus zondags gesloten.

Reacties