Arnhemse Sinterklaasactie krijgt Ariëns Prijs voor Diaconie

Vrijwilligers van de ‘Sinterklaasactie Malburgen Arnhem’ hebben het afgelopen weekend de Ariëns Prijs voor Diaconie van het aartsbisdom Utrecht gewonnen. Hulpbisschop Mgr. Ted Hoogenboom van het aartsbisdom Utrecht heeft in de Walburgiskerk de vrijwilligers een bedrag van € 1.250 en een kunstwerk overhandigd.

De sinterklaasactie in Malburgen is gericht op het geven van Sinterklaascadeaus aan ongeveer 100 kinderen uit de allerarmste gezinnen in de wijk Malburgen. Daarmee wordt volgens Hoogenboom een verbinding gemaakt tussen kerk en samenleving in de wijk.

“Uw initiatief is op een indrukwekkende manier van onderop opgezet door een kleine, zeer betrokken groep vrouwen. Vanuit eigen geraaktheid met armoede en het gemis dat daardoor ontstaat, bent u iets gaan doen voor kinderen met het Sinterklaasfeest”, aldus de Utrechtse hulpbisschop in het Katholiek Nieuwsblad. Hoogenboom noemt dit als een voorbeeld voor andere parochies om dit ook te organiseren.

De Ariëns Prijs voor Diaconie is vernoemd naar de priester Alphons Ariëns (1860 – 1928) die zich inzette voor de bestrijding van armoede.

Foto: Rense Posthumus Bron: Katholiek Nieuwsblad

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Arnhemse Sinterklaasactie krijgt Ariëns Prijs voor Diaconie"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*