Experiment met live-muziek in Eusebius

witlof_oosterhout_lr-zefanja
(Foto: Zefanja Hoogers.)

Een non-stop beleving van klank, licht en ruimte

Zaterdag 15 oktober 2016 zal alles wat je dacht van muziek veranderen. De Eusebius in Arnhem is dan het toneel van het grootste experiment dat ooit met live muziek is gedaan: 250 muzikanten, van prof tot beginnende amateur, smelten samen in één groot anderhalf durende muziekbelevenis met als titel de HRFSTWND SOUNDTRIP EXPERIENCE XXL.

SOUNDTRIP is de revolutionaire werkwijze van dirigent, componist en alleskunner Carlo Balemans en een EXPERIENCE zal het zeker worden met 250 muzikanten. Vandaar XXL. Carlo bepaalt ter plekke wie, wanneer en hoe speelt, terwijl het publiek zich vrij in de ruimte mag bewegen.

Of hij nu twintig spelers van Het Gelders Orkest laat klinken, het prachtige Philharmonie Gelre uit Arnhem of het moderne fanfareorkest CMH Hattem aangeeft, Carlo produceert vanuit het midden van de kerk zijn Soundtrip XXL.

Maar niet alleen doorgewinterde orkesten doen mee. Naast de solisten Jaap Zwart jr. op het grote orgel, Jilt Jansma op trombone, zangeres iET en gitarist Buddy Mokoginta , doen vier Spelenderwijsorkesten, uit Eerbeek, Oosterhout, Wijchen en Zevenaar mee! Dit zijn muzikantjes die nog maar een paar jaar les hebben en op deze wijze een XXL ervaring opdoen, Carlo zorgt ervoor dat ze hun partijtje kennen. Ook aan het vocale aspect wordt gedacht: Koorschool Arnhem komt met vijftien zangers en twintig scholieren van het Candea College uit Duiven, die muziek als examenvak hebben, nemen deel aan deze grootse EXPERIENCE.

Visueel is Soundtrip XXL een ware belevenis. Joost Smit zet de hele kerk in vuur en vlam met wisselende lichtcombinaties. Wanneer je je eigen kussen of kleed meeneemt zoek je liggend of zittend een plekje in de ruimte om het geheel te ondergaan.

HRFSTWND is de concertreeks voor de beste blaasorkesten. Met Soundtrip XXL viert HRFSTWND zijn tiende editie. Door deze grootse muzikale zoektocht wordt ingezoomd op de kern van samen muziek spelen, een beleving die je zo graag wilt ervaren maar niet onder woorden kunt brengen.

Wil je dit meemaken en opgaan in een non-stop Experience van klank, licht en ruimte? Zien en ervaren dat het mogelijk is: professionals en amateurs en beginnende muzikantjes in één grote artistieke topproductie? Voor slechts € 10,- kun je erbij zijn. Je mag dan vrij rondlopen in de Eusebius (evenals veel muzikanten), de bar blijft open tijdens het concert en natuurlijk mag je met je kussen of kleed een eigen plekje zoeken. Voel je vrij!

Kaarten zijn te bestellen op www.ikbenaanwezig.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Experiment met live-muziek in Eusebius"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*