ArteZ studenten maakten Klarendal onveilig – Route 88

© Zefanja Hoogers

Drie weken lang wemelde het van de studenten Docent Theater in Klarendal. Via allerlei projecten op straat en binnen bij ondernemers zochten ze Klarendallers en hun verhalen om in kunstzinnige vormen te gieten. Zij streken 3 weken in de wijk neer, en keken rond, knoopten gesprekken aan, vroegen door, en dronken koffie. En toen.

Ja, en toen. Wat gebeurde er toen? Hoe verhielden zij zich tot de wijk, tot haar bewoners, tot de verhalen? En ook, tot elkaar en tot zichzelf? En toen – dat werd ROUTE 88. Wat ging daar allemaal aan vooraf, waar zochten de studenten allemaal naar?

Hondenuitlaatroute

‘Wij zijn nieuwsgierig naar de route die u iedere dag aflegt en welke gezichten u tegenkomt. Deze informatie willen we graag verwerken tot een grote groepsscène waarin de honden en hun baasjes een choreografie wandelen én groepjes kijkers rondleiden in de wijk langs vele andere kunstwerken en verhalen die door wijkbewoners gemaakt zijn.’

Urban action

Club Karton organiseerde een scootmobielrace op de Rappardstraat om te eindigen bij Café Sailor. De Gelderlander schreef er over.

Wie was je. Was wie je was

Op een avond in De Wasplaats: ‘Stal je ooit een pop als kind? Voel je je daar nog altijd schuldig over? Was het in De Wasplaats schoon, hang het aan de waslijn en vergeef. Ook de schone was is welkom! Heb je een fantastisch verhaal wat je écht kwijt wilt? Hang het schoon aan de waslijn!’

Viltjes

‘Wat is Klarendal voor jou? Wat is je mooiste herinnering aan deze wijk? Wat zou je Klarendal wensen?’ Bewoners schrijven en tekenen op bierviltjes die allemaal in de Wereldkeuken zijn komen te liggen.

Spullen verzamelen

‘Heeft u iets wat ligt te verstoffen? Dan kunt u het bij ons neerploffen!’ Een paar middagen spraken de studenten voorbijgangers aan (foto) met het verzoek een voorwerpje achter te laten in hun kast én er een verhaal bij te vertellen.

Uit dit alles kwam:

ROUTE 88

Een speeddate van verhalen. Een persoonlijke vertelling, waarin de studenten in een intieme setting met de billen bloot gaan over hun theaterproject in Klarendal.

Er wordt gespeeld op locatie Biljartcentrum De Snelpost, Agnietenstraat 88, op de volgende dagen en tijden:

Woensdag 26 september: 17.00 / 19.00 / 21.00 uur
Donderdag 27 september: 17.00 / 19.00 / 21.00 uur
Vrijdag 28 september: 17.00 / 19.00 / 21.00 uur
Zaterdag 29 september: 12.30 / 14.30 uur

Reserveren kan  via: reserveren.artez.nl/theater

HET IS GRATIS!

Bekijk ook het Facebook-evenement

Graag tot bij ROUTE 88!

Reacties