AV- kunstenaar Sil van der Woerd gastprogrammeur bij Focus Arnhem

In het kader van Made in Arnhem Invites is filmmaker en audio-visueel kunstenaar Sil van der Woerd gastprogrammeur in Focus. Hij presenteert en bespreekt eigen werk, geeft een openbare masterclass voor en met ArtEZ (ex-)studenten en programmeert een reeks met favoriete en inspirerende films.

Sil van der Woerd(1982) studeerde in 2005 cum-laude af aan ArtEZ in Arnhem, richting beeldende kunst. Tijdens zijn studie begon hij met het mixen van film en nieuwe media, live action en prominente soundtracks.

Kenmerkend in zijn werk is een perfecte samensmelting van live action en computer generated images, gecombineerd met een uiterst zorgvuldig geluidsontwerp. Sil van der Woerd heeft zich in snel tempo verder ontwikkeld tot internationaal succesvol audio-visual artist. In 2004, tijdens zijn studie aan ArtEZ, maakte hij de korte film Duet. Deze film trok de aandacht van het publiek en was te zien op een aantal festivals. Daarna kwam de korte film Swim. Deze was wereldwijd op diverse filmfestivals te zien en won diverse prijzen.

Eind vorig jaar won hij met de video Worms voor Lolly Jane Blue de prijs voor de beste muziekvideo op het Cyprus International Film Festival. Afgelopen juli ging de nieuwe videoclip voor Lolly Jane Blue in première.

Het afgelopen jaar was hij artist in residence aan de gerenommeerde Gnomon School of Visual Effects in Hollywood. Terug in Nederland werkt van der Woerd weer als een onafhankelijk filmmaker en art-director.

White Swan from Sil van der Woerd on Vimeo.

Kijk hier voor de geselecteerde films en vertoningsdata.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "AV- kunstenaar Sil van der Woerd gastprogrammeur bij Focus Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*