Binnenstadservice Arnhem van start

Winkeliers in de binnenstad van Arnhem ondertekenen op maandag 14 september feestelijk de intentie overeenkomst met Binnenstadservice.nl Arnhem. Zij realiseren gezamenlijk het distributiecentrum buiten de stad dat fungeert als afleveradres voor de aangesloten winkeliers.

Het doel van de binnenstadservice is de bevoorrading van winkels te bundelen waardoor er minder (vracht)auto’s de binnenstad in hoeven. Zo blijft de binnenstad van Arnhem leefbaar, schoon en bereikbaar.

De provincie Gelderland, de Stadsregio en de Gemeente Arnhem omarmen dit initiatief vanwege het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid van Arnhem. Wethouder Cees Jansen zal de openingshandeling verrichten door symbolisch het eerste pakket van Binnenstadservice.nl uit te reiken aan één van de deelnemende winkeliers

Binnenstadservice
Binnenstadservice.nl is een maatschappelijke onderneming die de ambitie heeft schonere lucht, betere bereikbaarheid en betere leefbaarheid in de steden te realiseren. Binnenstadservice bereikt dit doel middels het verlenen van goederenservices. Het bedrijf is ontstaan in Nijmegen en wordt nu in een netwerkorganisatie in heel Nederland ontwikkeld.

Het concept is eenvoudig: Binnenstadservice.nl is gevestigd buiten de binnenstad. Deze locatie fungeert als gezamenlijk afleveradres voor de deelnemende winkeliers. Binnenstadservice.nl tekent daar, namens de winkelier, de vrachtbrief af. Vervolgens gaan de goederen in een ‘schone’ (aardgas of elektrisch) vrachtauto gebundeld naar de winkelstraat of direct naar de klant. Binnenstadservice werkt daarnaast ook met de bakfiets. Die kan op elk gewenst moment van de dag waren afleveren. Desgewenst kan de winkelier zijn elke week groeiende berg dozen, folie, pallets en plastic mee teruggeven aan de koerier.

Nijmeegs initiatief verovert Nederland
Deze nieuwe vorm van stadsdistributie ging in april van 2008 van start in Nijmegen. Het is een initiatief dat vanuit de winkeliers is gekomen. Daarom heeft het meer kans van slagen dan wanneer het is uitgevonden en opgelegd door de overheid. Bij de start van het project in april 2008 deden een twintigtal Nijmeegse binnenstadondernemers mee. Nu, ruim een jaar later, zijn er al meer dan honderd winkeliers die zich laten bevoorraden door een van de voertuigen van Binnenstadservice.

Het Nijmeegse project is niet onopgemerkt gebleven. Het werd genomineerd voor de Van A naar Beter Prijs en het won de ICT Innovation Award 2009, maar belangrijker nog: andere steden nemen het initiatief overnemen. Den Bosch en Maastricht doen al mee, in Utrecht en Rotterdam wordt het ingevoerd en vanaf 14 september gaat Binnenstadservice dus ook in Arnhem van start met een feestelijke opening bij Max Brothers

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Binnenstadservice Arnhem van start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*