Bezoekerscentrum Sonsbeek dringend op zoek naar vrijwilligers

Sinds 13 juni jl. is het Bezoekerscentrum het aanloop- en infopunt van de beeldententoonstelling Sonsbeek 2008. Dagelijks komen honderden mensen een gidsje en ander infomateriaal kopen. Maar voor ze op pad gaan om de kunstwerken te bekijken willen ze graag een kopje koffie, met een gebakje of een broodje.
De klandizie voor de horecabalie van het bezoekerscentrum is natuurlijk van harte welkom, maar – vooral in het weekend – kunnen de vrijwilligers het werk bijna niet aan. Vrijwilligers van andere afdelingen springen vaak bij, maar er zijn natuurlijk ook mensen op vakantie of om een andere reden verhinderd.

Directeur Jeroen Voskuilen doet een dringend beroep op buurtbewoners die vrije tijd over hebben om bij te springen. Horeca-ervaring is niet nodig; je wordt door ervaren vrijwilligers ingewerkt en begeleid. Ben je ouder dan 18 en heb je -vooral in het weekend – 1 of 2 dagdelen over, meld je dan aan om broodjes te smeren, consumpties te serveren en in de keuken op te ruimen en af te wassen.

Vrijwilligers krijgen natuurlijk geen geldelijke vergoeding, maar de koffie/thee is gratis en voor elke nieuwe vrijwilliger ligt een van de boeken klaar die door het bezoekerscentruim onlangs zijn uitgegeven: het ‘Sonsboek’, de ‘Canon van Arnhem’ of ‘Arnhem een merk waardig groene stad’. En natuurlijk zijn de gezellige werksfeer en de dankbare gezichten van de bezoekers niet in geld uit te drukken.

Aanmelden kan bij de infobalie of de horecabalie van het Bezoekerscentrum, of telefonisch: 026-4450660.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Bezoekerscentrum Sonsbeek dringend op zoek naar vrijwilligers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*