Binnenkort supersnel internet in WTC?

In kantorencentrum WTC Arnhem (naast het centraal station), is recentelijk het nieuwe bedrijf Breedband Arnhem begonnen aan een vraagbundeling om supersnel internet via glasvezel mogelijk te maken voor de huurders in het gebouw. Inmiddels zijn de eerste 4 contracten getekend. Voor een succesvolle vraagbundeling zijn circa 12 deelnemende bedrijven nodig aldus initiatiefnemer Dave Aaldering van Aaldering ICT.

Interessant aan het initiatief is het businessmodel van Breedband Arnhem dat er op is gebaseerd om de in het netwerk beschikbare overcapaciteit te verdelen over de aangesloten klanten in plaats van deze niet gebruikte capaciteit als kostenbesparing in eigen zak te steken.
De aangesloten bedrijven krijgen via Breedband Arnhem in eerste instantie beschikking over een verbinding van 100Mbit, in de praktijk minimaal 10 keer zo snel als gangbare ADSL verbindingen. Daarnaast zijn deze verbindingen in tegenstelling tot ADSL naar buiten toe even snel als naar binnen, waardoor deze erg geschikt zijn voor bijvoorbeeld het versturen van grote bestanden, het koppelen van vestigingen via VPN en het ontsluiten van applicaties en sites via internet.

Als de vraagbundeling in het WTC slaagt, hoopt Aaldering ook op andere plaatsen in Arnhem deze verbindingen beschikbaar te kunnen maken. Uiteraard hopen wij dat hij daarna een lijntje kan leggen naar de overkant van het spoor waar Arnhem Direct haar kantoor heeft in de Sweerts de Landasstraat!

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Binnenkort supersnel internet in WTC?"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*