Binnenstad in de lift: 25 ondernemingen erbij

De Arnhemse binnenstad heeft de weg omhoog definitief gevonden. In het laatste half jaar zijn er 25 winkels bijgekomen. Naast local heroes zoals COEF openden landelijke ketens als Superdry, Riviera Maison, Monki, ANWB en warenhuis Topshelf hun deuren in Arnhem.

Stevige trek naar Arnhem
Er lijkt een tendens te zijn dat ketens zich graag vestigen in Arnhem als eerste stad in het oosten. Naast de gevestigde namen openen ook steeds meer hippe en startende ondernemers een zaak in de stad. COEF bijvoorbeeld, dat met herenkleding de sprong vanuit Nijmegen naar Arnhem waagt en kappersketen Sjenkels die de deuren opent aan de Weverstraat.

Ook de internationaal erkende topkok Sergio Herman ziet de potentie van Arnhem en vestigde zijn Frites Atelier in de Arnhemse binnenstad.

Met de komst van 25 nieuwe zaken sluit de Arnhemse binnenstad aan bij de landelijke trend waarin het aantal leegstaande winkelpanden daalt, blijkt uit cijfers van het CBS. Ondernemers met een ‘stenen’ winkel profiteren van de toegenomen koopkracht en van bezoekers die steeds vaker beleving zoeken in een winkelstraat, in plaats van anoniem online te winkelen.

Ook als werklocatie komt de binnenstad weer meer in beeld. De Stec Groep tekende bij in het Dudok-gebouw aan het Willemsplein. En in Building026 streek advocatenkantoor Daan neer.

Open in 2017
In 2017 gaat er ook nog veel gebeuren in het Arnhemse. Er komt een heuse Tostibar, het Taphuys opent zijn deuren op de Jansplaats en Haute Dog gaat de Arnhemmer aan de culinaire hot-dog krijgen. Ook opent Costes een flagshipstore in de Rijnstraat.

Alle nieuwe winkels op een rij
De winkels die zich het afgelopen halfjaar in Arnhem vestigden of heropenden zijn:

Eten en drinken
Vicini
Anne & Max
La Place
Lorraine meeneem quiche
Frites Atelier

Dadawan

Kleding en schoenen
Topshelf
Superdry
Gabor
Nelson
COEF
Cos
Little Things
San Miguel
Hipsz Factory

Monki

Interieur en accessoires
Rivièra Maison
Pollmann Servies

En verder
ANWB
Cadeau Défi
Kinderboekwinkel
Vulpenhuis
Kiko Milano
Sjenkels
Wanderlust
G & W GezondheidsWinkel

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Binnenstad in de lift: 25 ondernemingen erbij"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*