BLOES! Cirque de la Liberté in ASM haven

HOOP, Cirque de la Liberte -2017 Dmitry Shakhin

Van 6 t/m 24 juni 2018 is na vier succesvolle en spraakmakende shows BLOES! de vijfde circustheaterproductie aan de overkant van de Rijn: met internationale circusartiesten, o.a. uit de stal van Cirque du Soleil, professionele muzikanten en Arnhemse mode/kostuumontwerpers, is BLOES! de allernieuwste circustheatershow van touchstones vol clownerie, acrobatiek, muziek en zang. Op licht satirische wijze worden de absurditeiten in de mode-industrie en de gevolgen ervan voor mensen, in beeld gebracht.Met BLOES! Cirque de la Liberté gaat touchstones verder op de ingeslagen weg van het op bijzondere wijze onder de aandacht brengen dat Vrijheid geen statisch begrip is, maar beschouwd kan worden als een werkwoord.

De huidige, vrijheidsbedreigende, omstandigheden in Europa en de wereld, de stroom van mensen die vluchten voor oorlog en geweld in eigen land én de universele rechten van de mens blijven ons aller aandacht vragen: de columnist schrijft, de cartoonist tekent, de muzikant speelt, de zanger zingt, de circustheaterartiest toont zijn/haar kunsten enz. Allen verbeelden ze op hun eigen wijze wat hen bezighoudt, wat hen beweegt, wat ‘verteld’ moet worden.

De verschillende Cirque de la Liberté producties zijn artistiek hoogwaardig, evenwel laagdrempelig en dus bedoeld voor iedereen: jong en oud, arm en rijk en mensen van alle mogelijke culturen, die ons land rijk is. De titel BLOES! verwijst niet alleen naar de kleding die wij dragen, het heeft ook een symbolische waarde: wit of gekleurd, bloezend of strak, vrije tijd of chique, man, vrouw of kind, katoen of zijde, met of zonder boord, puur of synthetisch, nieuw of 2hands, sexy of verhullend, gerecycled of afgedaan.

BLOES! Cirque de la Liberté wordt gespeeld van 6 t/m 24 juni 2018 ten tijde van het Fashion + Design Festival Arnhem. BLOES! sluit bovendien thematisch aan op het event, dat ook in juni in Arnhem plaatsvindt, [State of Fashion 2018: Searching for the new Luxury]: een zoektocht naar de verbeelding van nieuwe waarden in mode en textiel; naar een duurzamer en eerlijker modesysteem.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website en Facebook. Er gelden interessante kortingen voor groepen en minima.

Reacties