De Klank van Rood Mos – reprise

De Plaats – 20 jaar avontuurlijk muziektheater: in 1999 speelde De Plaats als tweede voorstelling in haar bestaan in de heuvels van Park Zypendaal De Klank van Rood Mos. Een voorstelling over de complexe verhouding tussen cultuur en natuur met de mens als handelaar, kunstenaar, kok, jager, model en God er precies tussen in. Onder het motto: straks erbij zijn, nu bestellen! stellen wij u met plezier op de hoogte van de start van de voorverkoop van de voorstelling die wij in september 2018 uitbrengen: De Klank van Rood Mos.

Zes theatermonologen

Nu, bijna 20 jaar later, herneemt De Plaats deze voorstelling. Want ook in 2018 schippert, sjoemelt, laveert, manipuleert en creëert de mens lustig verder op de grenzen van natuur en cultuur.

“Manipulatie? Achterhaald begrip! Afslag gemist! Wij hebben de zaken al lang overgenomen.”

De voorstelling is een reis langs zes theatermonologen, gezet op wonderlijke muziek die klinkt uit en als de natuur zelf. Speciaal voor deze voorstelling dansen de bomen van het bos mee. Een unieke kans voor wie het nog niet gezien heeft, een nieuwe kans voor wie het lang geleden gezien heeft maar het nooit heeft kunnen vergeten. Met deze nieuwe oude Klank van Rood Mos neemt Albert Hoex na twintig jaar afscheid als chef van De Plaats.

“De teksten zijn parels. Elke voorstelling opnieuw is meeslepend.: een wel heel bijzondere, originele voorstelling” Trouw, 1999

Voorstellingen

woensdag 5 – zaterdag 15 september 2018
aanvang 19:30 uur

Tekst en regie Albert Hoex
Composities Andries van Rossem
Acteurs Juul Vrijdag, Jacques Riebeek, Jaap van den Top, Simon Boer, Bert Geurkink, Mirthe Dokter
Musici ArtEZ muziek
Dansers ArtEZ dans
Productie Jeanet Hacquebord (P22)

Direct reserveren kan hier.

Lees hier de recensie van Pauline van der Kolk (Trouw, 23 juni 1999)

 

Reacties