Bouwaanvraag in Park Klarenbeek – Arentheem College

Park Klarenbeek is het oudste stadspark van Arnhem en in de loop van de eeuwen al een stuk geslonken. Het park wordt nu globaal begrensd door de Weg achter het Bos, de Monnikensteeg, de Thomas a Kempislaan en de Hommelseweg. Er loopt een bouwaanvraag die op weerstand stuit.

Recente geschiedenis

Enkele jaren geleden was het nog in opspraak, omdat de gemeente Arnhem zijn werf op doekte aan de Bosweg en daar vervolgens wilde gaan bouwen. Omwonenden wonnen de strijd, het gebied is terug  gegeven aan het park. De Arnhemse Buitenschool (1908) in het park is ondertussen een gemeentelijk monument, waarin zelfstandige wooneenheden met 24-uurs zorg van de  Rigtergroep zijn gevestigd. Daarvoor is een bestemmingsplan uitgevoerd geweest, waardoor er wel wordt gewoond in het park. Ook daar waren gebruikers van het park het niet mee eens. Maar vooralsnog werd er niet gebouwd.

In de mailbox

Inwoner van de Arnhem Peter Wildschut zat in de mailbox van Arnhem Direct. Er is namelijk een bouwaanvraag ingediend, dit keer aan de Thomas á Kempislaan en dus door het Arentheem College. Hij maakt zich er zorgen over:

‘Ja hoor het is weer zover met beschermd Stadpark Klarenbeek! Er word weer een poging gedaan toch ondanks afspraken dit niet te doen, wel te gaan bouwen in het Stadspark.

Tijdelijk.. wacht even. Tijdelijke bebouwing, waar heb ik dat eerder gehoord. Juist ja Bosweg 1 (de Arnhemse Buitenschool, red) waar ook ooit een ‘tijdelijk leslokaal” neergezet was. Weet je nog? Wat ineens van tijdelijk leslokaal naar diverse permanente wooneenheden is gegaan. Hier dus weer een voorbeeld. Nota bene door wederom een school aangevraagd. Een school waar je verwachten mag dat leraren zitten die kunnen tellen en rekenen die toch ineens “per ongeluk” te veel leerlingen(geld) aangenomen hebben. Een school die wat te zeuren had over de weg die door stadspark heen loopt, juist ja – nu begrijp ik ook waarom.

Gemeente Arnhem, er zijn duidelijke afspraken gemaakt om NIET weer te gaan bouwen in Stadspark. Niet permanent en ook niet “tijdelijk” wat gebleken is zomaar permanent te gaan worden. Ik vind het ook ronduit beschamend dat een school die kinderen opvoeden moet, dit soort verwerpelijke dingen doen wil. Laten ze elders maar een leslokaal tijdelijk huren, kon vroeger en kan nu ook en hoeft dit mooie Stadspark Klarenbeek niet onder te lijden.

Aan alle Arnhemmers die Park Klarenbeek en afspraken met Gemeente lief is. Maak bezwaar tegen deze aanvraag.’

De aanvraag op Overheid.nl

Lees de aanvraag op Overheid.nl en reageer bij de ODRA.

Reacties