Brood & Verhalen – samen zijn in paviljoen Halfweg, Ruimtekoers

Afgelopen weekend hebben bewoners van Arnhem Zuid – Zuiderziel – voor langslopend publiek pepernoten en taaitaai poppetjes gebakken in paviljoen Halfweg van het Ruimtekoers festival. Donderdag staat deze activiteit weer in de planning: samen bakken en verhalen aan elkaar vertellen.

Samen brood bakken & Nederlands leren

Mooie mensen uit Arnhem en het Asielzoekerscentrum van Elderhoeve en Vreedenburgh delen hun verhalen met elkaar. Ondertussen bakken we pepernoten of banketletters in de houtoven, delen we recepten en leren we Nederlands. We vertellen over onze traditie met de goedheiligman, Sinterklaas. Waar komt deze beste man vandaan? Wat komt hij ieder jaar in Nederland doen? Waarom vinden Nederlanders deze traditie zo waardevol? En welke tradities zijn er nog meer te delen? Samen bakken en vertellen!

Iedereen welkom

Omdat in Zuid het geluid klinkt dat er zo weinig ontmoetingsplekken zijn, is paviljoen Halfweg dé ontmoetingsplek waar de gastvrouwen altijd een kopje koffie of thee vanaf de houtkachel bereiden. In de oven worden tijdens deze activiteit dus ook andere lekkernijen bereid en iedereen is er altijd welkom: ontmoeting staat voorop! Tijdens Ruimtekoers starten we deze workshop. In het nieuwe jaar krijgt deze een vervolg in A Place To Bieb, in de bibliotheek van Kronenburg.

Wat is Zuiderziel?

Zuiderziel is een platform voor (kleinschalige, wijk-eigen) initiatieven in Arnhem Zuid, met, voor en door bewoners, wijkorganisaties en lokale ondernemers. Zuiderziel legt lijnen door de wijk, verbindt mensen en initiatieven, laat de Zuiderlingen “trots” zijn op hun wijk, en creëert een (beginnende) culturele infrastructuur en voorzieningen in het zuidelijke deel van de stad Arnhem. Centraal staat het (weer) blootleggen van de Ziel van Zuid. Waar Ruimtekoers het moment pakt, zorgt Zuiderziel voor de continuïteit en de lange lijnen in een meerjarig programma, ondersteund door Kunstbedrijf Arnhem.

 

Voor wie : Alle leeftijden, bewoners van Arnhem
Kosten : Deelname is gratis

Donderdag 23 november, 19:00 – 21:30 uur
Waar : Paviljoen Halfweg, Kruising Burgemeester Matsersingel en Groningensingel, Arnhem

Reacties