Buurtacties van Jeugdwijkraad Malburgen van start

Het team van tieners en docenten van de Jeugwijkraad in actie op het kinderkamp © Zefanja Hoogers

Hoe organiseer je meer uitdagend tienerwerk in een wijk als Malburgen? Deze maand organiseert de Jeugdwijkraad van Malburgen vier buurtacties om daar een concreet antwoord op te vinden. Ruim veertig tieners zetten daar nu wekelijks de schouders onder, met ondersteuning van WijkLab en in samenwerking met verschillende wijkpartners. Begin juli worden de eerste resultaten gepresenteerd op het Ruimtekoersfestival. Onder andere in een talkshow op donderdag 4 juli en een activiteitenprogramma op zaterdag 6 juli. Ben je tiener of ben je ouder van een tiener, woon je in Malburgen en wil je het verschil maken in je eigen wijk? Haak dan nu aan!    

Buurtacties

Tijdens het Hemelvaartweekend was de jeugdwijkraad mee met het kinderkamp van Rijnstad in Lunteren. Zij organiseerden daar voor de kinderen uit Malburgen een programma met creatieve workshops en een eindvoorstelling met theater, rap, dans, kostuums en een decor. Op woensdag 12 juni om 16.00 uur wordt bij de Hobbit deze show ook in de wijk opgevoerd als afsluiting van de Landelijke Straatspeeldag.

Maar dat is nog maar het begin. Deze maand zijn er elke vrijdagavond activiteiten op en rond het Cruijff Court bij de Bakenhof van 19 tot 21 uur. Tieners werken daar aan de realisatie van extra voorzieningen zoals een tribune. Niet alleen voor voetbaltoernooitjes, maar bijvoorbeeld ook te gebruiken als openluchtbioscoop. Daarnaast zijn er iedere zaterdagmiddag activiteiten in JC Fresh van 14 tot 17 uur. Tieners werken daar o.a. aan de realisatie van bootcamps, kookworkshops, een creatieve werkplaats en een muziekstudio. Verder werkt in het Huis voor de Wijk in Immerloo een jongerenredactie aan een online en offline magazine voor tieners. De eerste editie verschijnt in de week voor de zomervakantie. Meedoen? Check op jeugdwijkraad.nu of Instagram @jeugdwijkraad wat er te doen is en kom ook!

Na het Jeugdwijkdebat

De buurtacties zijn het concrete vervolg op het Grote Jeugdwijkdebat van Malburgen op 27 februari jl. De Jeugdwijkraad heeft gekozen voor vier door jongeren bedachte buurtacties die antwoord kunnen geven op de volgende vragen: Hoe zorgen we dat er meer uitdagende activiteiten zijn voor tieners van 10 t/m 14 jaar? Hoe kunnen ook ouders daar een meer actieve rol in gaan spelen? Hoe zorgen we dat tieners met verschillende culturele achtergronden niet uit elkaar groeien maar samen blijven optrekken?

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt om samen met wijkpartners, de wijkplatforms en Team Leefomgeving deze acties op poten te krijgen. En dat is gelukt! Afgelopen maand zijn ze gestart en deze maand wordt hard gewerkt om die dromen ook werkelijkheid te maken. Niet alleen voor de korte maar ook voor de langere termijn. Zie voor meer informatie www.jeugdwijkraad.nu.

Reacties