Buurthuis De Oosthof behouden voor de wijk Presikhaaf

Vandaag hebben woningcorporatie Volkshuisvesting en welzijnsorganisatie Rijnstad de verkoopovereenkomst getekend van buurthuis De Oosthof. Passend bij de wensen van de buurtbewoners en in samenwerking met bewonersinitiatief Stichting Diagonaal en het Team Leefomgeving van de gemeente, is in woningcorporatie Volkshuisvesting een geschikte en betrokken koper gevonden.

Rijnstad, dat als eigenaar van het buurthuis genoodzaakt was tot verkoop van het pand, is blij in Volkshuisvesting een koper te hebben gevonden die het buurthuis voor de wijk kan behouden. Stichting Diagonaal en Volkshuisvesting zetten zich ervoor in om het buurthuis als bruisende plek van de wijk in stand te houden met behulp van de kracht van de buurtbewoners. Nieuwe ideeën daarvoor zijn altijd welkom.

In buurthuis De Oosthof vinden zowel overdag als ’s avonds diverse activiteiten plaats. Het gebouw dient als ontmoetingscentrum voor alle bewoners uit de buurten Over het Lange Water, Elsweide en de woningen rondom het winkelcentrum. Naast het gebouw liggen een terras en twee jeu-de-boules-banen, waarvan buurtbewoners gratis gebruik kunnen maken.

—–

Eerder deze maand waren de geluiden nog erg onzeker over dit buurthuis, Arnhem Direct en Buurt & Regio schreven daar over.

 

Reacties