Choices, een voorlichtingsfilm voor & door jongeren

Choices is een filmproject dat bedacht is door de deelnemers van New Arts College. Dit filmproject is ontstaan vanuit de communicatielessen die de deelnemers wekelijks krijgen. Op donderdag 18 september a.s. vindt in het filmhuis Focus te Arnhem voor genodigden de premi?re van Choices plaats.
Choices is een voorlichtingsfilm voor en door jongeren. In het verhaal lopen drie verhaallijnen naast elkaar, met voor jongeren belangrijke onderwerpen als, drugs, alcohol, seksualiteit en loverboys. We maken kennis met Cindy, een jong meisje wiens ouders geen tijd voor haar hebben. Ze wordt gepest op school en raakt bevriend met een populair meisje, dat haar in de problemen brengt. ‘Loverboy’ Damian is op zoek naar een nieuw slachtoffer dat voor hem als prostituee moet gaan werken zodat hij zijn schulden kan aflossen. En we ontmoeten Lonney, een belangrijk man in de onderwereld.

De jonge amateur-acteurs in Choices hebben, met hun enthousiasme en door eigen ervaringen, een overtuigend product neergezet dat de kijker meevoert in de problematiek van de hedendaagse jeugd. Maar de film laat ook zien dat (foute) keuzes, ooit gemaakt, altijd herzien kunnen worden.

Choices is een product van New Arts College, een onderdeel van Stichting Beleven en wordt mede gefinancierd door Youth in Action, een organisatie van de Europese Unie, die ondersteuning biedt aan naschoolse projecten die opgezet worden door jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar.

New Arts College ontwikkelt samen met Iriszorg een educatieplan waarmee zij langs scholen en wijkcentra gaan om jongeren voorlichting te geven over de problemen waarmee zij kampen en hun keuzemogelijkheden.

De promotie en scholentournee wordt mede gefinancierd door het jongerenfonds Pekoenja.

Voor meer informatie: Sharon van Heteren, New Arts College, tel.: 06-44518398, e-mail: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)/*= 0){out += unescape(l[i].replace(/^ss*/, ‘&#’));}while (–j >= 0){/**/if (el[j].getAttribute(‘data-eeEncEmail_WkhIDFbEpv’)){el[j].innerHTML = out;}}/*]]>*/

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Choices, een voorlichtingsfilm voor & door jongeren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*