Circus op de bult maakt een nieuwe start!

‘Circus op de bult’,  het kindercircus uit Arnhem Noord,  dreigde vorig jaar na het stoppen van de gemeentelijke subsidie en gebrek aan fondsen te verdwijnen. Er werd echter een werkgroep gevormd van mensen uit de hele regio die het kindercircus een warm hart toedragen en zij zijn er in geslaagd het circus weer nieuw leven in te blazen.  Nieuwe subsidiebronnen en fondsen werden aangeboord en het bestuur werd versterkt. Nu ziet de toekomst voor ‘Circus op de bult’ er weer rooskleurig uit.

Voorstellingen

Iedere vrijdagmiddag kunnen kinderen vanaf vier jaar uit Arnhem en omgeving zich weer bekwamen in luchtacrobatiek, lopen op een bal of op stelten, jongleren en nog veel meer. Ieder jaar maken de kinderen en hun begeleiders met heel veel plezier samen een voorstelling en wordt er regelmatig opgetreden.

De eerstvolgende voorstelling zal zijn op donderdag 18 oktober, 14.00 en 16.00 uur, in het kader van het sprookjesfestival in Theater de Leeuw. Natuurlijk staat ook het vaste optreden op Festival Hoogte 80 weer op het programma, maar de circusartiesten vertonen ook hun kunsten op elk feest. (bijv. bedrijfs-, buurt- of kinderfeesten, maar ook verjaardagen, bruiloften en carnaval). Luchtacrobaten, koorddansers, steltlopers, jongleurs en clowns verzorgen dan een onvergetelijke voorstelling.

Geitenkamp

De circuslessen vinden iedere vrijdagmiddag plaats in de sporthal van MFC de Wetering, Bonte Wetering 89 in Arnhem. (voor 4-8 jarigen van 14.45 tot 15.45 uur en voor 8 jaar en ouder van 15.45 tot 17.00 uur). De lessen worden verzorgd door professionele docenten met veel ervaring in o.a. luchtacrobatiek. De kosten bedragen €7,50 per les. Met een GelrePas is het gratis (let op: één culturele cursus per jaar) of informeer naar de kortingsmogelijkheden via het Jeugdcultuurfonds.

Voor meer informatie mail naar: info.circusodb@gmail.com en u ontvangt binnen enkele seconden bericht.

Inschrijvingen en boekingen: circusopdebult@gmail.com

Binnenkort zal ook de nieuwe website, www.circusopdebult.nl, weer online zijn.

 

Circus op de bult wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem, Kunstbedrijf Arnhem, Bewonersoverleg Geitenkamp, Stichting Kunst op de Bult, Dullertsstichting, Het Burger en Nieuwe Weeshuis en Stichting Sint Nicolai Broederschap.

Reacties