Winkelgebied De 7 straatjes Arnhem in de race voor titel ‘Schoonste Winkelgebied’ 2018

Beeld: vvv.nl

Winkelgebied De 7 straatjes in Arnhem in de race voor de befaamde titel ‘Schoonste Winkelgebied’ 2018, een jaarlijkse verkiezing van Stichting Nederland Schoon. NederlandSchoon trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, waarbij het winkelend publiek en de ondernemers wordt gevraagd hoe schoon zij hun winkelgebied vinden.

In aanloop naar de bekendmaking op 30 oktober 2018 maakt NederlandSchoon vandaag de ‘zeven schoonheden’ bekend, oftewel tips voor ondernemers om het winkelgebied schoon te houden. De zeven tips zijn; ‘Schone stoep, Het goede voorbeeld, Positieve communicatie, Extra afvalbakken, Schone gevel, Nette winkelomgeving en Samenwerking. Één van de zeven schoonheden, ‘Positieve Communicatie’, is zichtbaar in de 7 straatjes.

De 7straatjes van Arnhem bestaat uit de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In dit winkelgebied in het oude centrum, met historische panden, is de diversiteit aan winkels groot.

Zo hebben de ondernemers in het winkelgebied speciale NederlandSchoon posters laten maken met een persoonlijke schoonboodschap, welke terug te vinden zijn op de winkelruiten. Ook zijn er zichtbare posters geplaatst op de diverse prullenbakken in het gebied. Hiermee wordt aan het winkelend publiek zichtbaar gemaakt dat ondernemers een schone straat belangrijk vinden, om het verblijf voor bezoekers prettig en veilig te houden.

De 7 straatjes van Arnhem worden schoon gehouden door de ondernemers van het winkelgebied. Arend Vogel (eigenaar Mephisto Schoenwinkel) legt het belang van schoon uit middels het uitdragen van een positieve schoonboodschap:

 

Voor meer informatie: www.nederlandschoon.nl.

Beeld bij dit bericht: VVV.nl

 

 

Reacties