Autisme vraagt aandacht

Autismeenrelaties_FlyerOp donderdag 19 mei 2016 organiseert de Stichting Gezond door het Leven – samen met de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Autisme Academie -, in de Eusebiuskerk in Arnhem, een conferentie over Autisme en Relaties.
De conferentie gaat over affectieve- en familiaire relaties, maar vooral ook zakelijk relaties en is bestemd voor professionals, die in meerdere of mindere mate te maken hebben of krijgen met mensen die een vorm van autisme (autisme, PDD-NOS, syndroom van Asperger) hebben.

In veel beroepsopleidingen wordt nog onvoldoende ingespeeld op de veranderende opvatting rond autisme.

Nu gemeenten verantwoordelijk zijn voor een deel van de zorg is het voor hen ook van belang dat in het beleid rekening wordt gehouden met mensen die een vorm van autisme hebben, aldus Nico Wiggers, bestuurder van de Stichting Gezond door het Leven. Het is voor wijkcoaches vaak een uitdaging, omdat het niet eenvoudig is om mensen met een vorm van autisme te herkennen als men er niet op getraind is, volgens Wiggers. Zo gebeurd het dat men denkt dat beter articuleren en harder praten bijdraagt aan een goede communicatie met een potentiele cliënt in het keukentafelgesprek. Cliëntondersteuners klagen daar nogal eens over. Zo kunnen mensen met het syndroom van Asperger niet tegen “domme” vragen of voorbarige of halve conclusies. Er is maar één oplossing: de professional dient goed voorbereid te zijn als hij of zij in gesprek komt met iemand met een vorm van autisme.
De conferentie is dus bij uitstek geschikt voor wijkcoaches, mediators, advocaten, zorgaanbieders, politie- en justitiemedewerkers, rechters, maar ook voor zorg- en schoolmanagers en wethouders zorg.
Voor meer info: www.autismerelaties.nl of www.sgdl.nl

Autismeenrelaties_Programma

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Autisme vraagt aandacht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*