Cultuurclub bijna compleet

De leiding van het Museum voor Moderne Kunst Arnhem komt met ingang van oktober in handen van Hedwig Saam. Zij is momenteel directeur van het Museum Hilversum.
Henk Boerhof is benoemd tot directeur van Schouwburg Arnhem en Musis Sacrum. De 56-jarige Boerhof fungeert momenteel al als waarnemend directeur van de cultuurinstellingen. Boerhof was de enige werknemer van de gemeente Arnhem die intern solliciteerde naar de directeursfunctie bij Schouwburg Arnhem/Musis Sacrum. De uit ambtenaren bestaande sollicitatiecommissie adviseerde het stadsbestuur unaniem om hem te benoemen.

“En wie ben ik dan om daar tegenin te gaan?”, vraagt wethouder Rita Weeda (Cultuur) zich hardop af.

Weeda is zich ervan bewust dat Boerhof een omstreden reputatie geniet in Arnhem. “Maar ik kijk liever naar de feiten”, zo verdedigt ze zijn benoeming. “De schouwburg heeft afgelopen jaar meer bezoekers getrokken. Financieel gezien staan de zaken er goed voor. Henk Boerhof heeft daarmee laten zien dat hij wat kan.”

De procedure voor de benoeming van de nieuwe baas van Het Domein, de Arnhemse instelling voor kunsteducatie, loopt nog.

De drie grote cultuurinstellingen van de gemeente Arnhem verloren sinds najaar 2005 in korte tijd hun kopstukken. Bij het museum en Het Domein als gevolg van ziekte van de toenmalige directeuren. Bij Schouwburg Arnhem was er sprake van een arbeidsconflict.

Bron: De Gelderlander

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Cultuurclub bijna compleet"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*