dAcapo presenteert talkshow I don’t like Mondays

dAcapo, studium generale van ArtEZ hogeschool voor de kunsten organiseert in samenwerking met studenten van ArtEZ Dansacademie de talkshow I don’t like Mondays: The relevance of the living body in art.

Een actueel thema, onder andere door de heropvoering van Hans van Manens Live tijdens het Springdance Festival waarbij een danser en een cameraman samen een duet opvoeren. Het gebruik van nieuwe media en het levende lichaam op het podium is het thema van de derde aflevering van de serie talkshows I don’t like Mondays.

Nieuwe media op het podium
Ook in de wereld van de podiumkunsten is het digitale tijdperk definitief doorgedrongen. In de dansdiscipline worden dansers vervangen door animaties of dansen een duet met een op een scherm geprojecteerd lichaam. De ontwikkelingen waarbij nieuwe media en podiumkunsten elkaars grenzen overschrijden staan centraal tijdens deze editie van I don’t like Mondays. Bediscussiëerd wordt de manier waarop makers het lichaam gebruiken in de context van de mediatisering van onze cultuur.

Inhoud talkshow
Tijdens de discussie wordt ingegaan op vragen als: ‘Wat gaat verloren en wat wordt gewonnen door het gebruik van nieuwe media in de (podium)kunsten? Wat betekent het gebruik van nieuwe media voor de ervaring van de beschouwer (‘echte’ ervaringen vs. gemedieerde ervaringen)? Wat zijn de morele implicaties van de vervanging van het levende lichaam door een digitaal lichaam? Daarbij ligt de focus niet alleen op het gebruik van nieuwe media in het theater ter vervanging van het levende lichaam. De sensitieve en zintuiglijke kwaliteiten van het levende lichaam kunnen juist ook bewust gebruikt worden.

Gasten
Te gast bij deze talkshow zijn Marloeke van der Vlugt (1971), theater- en videomaker, regisseur en theatervormgeefster en Boukje Schweigman (1974), theatermaker en leider van theatergezelschap Schweigman&. Zij geven een presentatie van hun werk en worden geïnterviewd over hoe zij omgaan met het lichaam. Verder vindt een korte discussie plaats en zijn er artistieke bijdragen van ArtEZ studenten. Jasper van Luijk en Anand Bolder dansen een duet en Annemieke Olthuijs en Thomas van Haren presenteren hun werk.

dAcapo, studium generale van ArtEZ
dAcapo, studium generale van ArtEZ, initieert en organiseert activiteiten over kunst, wetenschap en maatschappij. Projecten die de blik op kunst, de wereld en ook de relatie daartussen, verruimen en verdiepen. De programma’s van dAcapo prikkelen, zijn heel divers, interactief en gaan over zaken die van belang zijn. dAcapo is er voor studenten, docenten, alumni, vakspecialisten en een algemeen in kunst geïnteresseerd publiek.

Wanneer? maandagavond 12 april van 19.30 – 22.00 uur
Waar? Showroom Arnhem, Kleine Oord (naast stadsatelier op nr. 179).
Entree? Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis.
Let op: Deze avond is geheel in het Engels.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "dAcapo presenteert talkshow I don’t like Mondays"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*