Dance Flavours Performance Night – Podium voor jonge dansmakers uit de regio

Foto: Pieter Jan lightfoot

Op 16 januari 2017 presenteren de Arnhemse Meisjes in samenwerking met Generale Oost (onderdeel van De Nieuwe Oost) de vierde editie van Dance Flavours Performance Night: een avond met werk van verschillende hedendaagse dansmakers, die zich in verschillende stadia van het creatieproces bevinden, van ‘work in progress’ tot herneming.

Programma highlights
When we cried confetti.
When we cried confetti. is een rollercoaster van feest naar feest. Een viering van het leven waarin de angst om vergeten te worden de boventoon dreigt te voeren.
Choreografie en uitvoering: Moreen Beentjes, Lisa Feij, Suzan Hoogbergen, Sjifra IJpma en Roma Koolen

NOCTURNE
NOCTURNE is een onderzoek naar de onvermijdelijkheid van muziek en beweging. Een samenspel waarin danseres Anni Kaila en violist Yoonhee Lee een droomlandschap creëren.
Choreografie: Anni Kaila
Uitvoering: Anni Kaila (dans) en Yoonhee Lee (viool)

Gender Fuck[er]
Het stuk bevraagt de rol en perceptie van de mannelijke blik op de vrouw, en haalt het uit de traditionele situatie door de vrouw in een man te veranderen en andersom.
Choreografie: Keren Rosenberg & Graham Adey
Uitvoering: Keren Rosenberg

Die Verwandlung
Die Verwandlung, de metamorfose, onderzoekt het tumult en de onrust van een lichaam in transformatie. Deze poëtische en tijdloze voorstelling laat de transformatie zien van een abstracte entiteit naar een karakter met vele gezichten.
Choreografie: Sophie Mayeux
Uitvoering: Simon Caillaud en Sophie Mayeux

Arnhemse Meisjes en Generale Oost
Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit vijf professionele dansers van Arnhemse bodem. Met hun platform ‘New Seeds’ willen zij nieuwe mogelijkheden in de stad creëren op het gebied van hedendaagse dans. Samen met productiehuis Generale Oost organiseren zij een aantal keer per jaar de Dance Flavours Performance Night en diverse workshops voor amateurs en dansprofessionals.

Praktische informatie
Wanneer: Ma 16 januari, 20:00 uur
Locatie: Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42
Tickets: €10,- (€7,50 student/cjp, €5,- ArtEZ student/docent)
Reserveren: www.generaleoost.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Dance Flavours Performance Night – Podium voor jonge dansmakers uit de regio"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*