Nieuw informatiecentrum ‘Airborne at the Bridge’ zoekt vrijwilligers

Foto: François Labarbe

Eind maart volgend jaar gaat aan de Rijnkade 150 (waar restaurant Humphrey’s was gevestigd) het nieuwe informatiecentrum ‘Airborne at the Bridge’ open.

Dit informatiecentrum vervangt het oude bij woningcorporatie Volkshuisvesting en is mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem om ‘De slag bij Arnhem’ beter zichtbaar en beleefbaar te maken. Het informatiecentrum is onderdeel van het Airborne Museum ‘Hartenstein’.

Om de ongeveer 15.000 bezoekers op jaarbasis, waarvan twee derde uit het buitenland, te ontvangen en te woord te staan is het Airborne Museum op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die één dag per week of minimaal 2 dagen in de maand het informatiecentrum willen bemensen.

Deze vrijwilligers ontvangen bezoekers en groepen waaraan informatie over de ‘Slag om Arnhem’ wordt verstrekt of wordt gewezen op andere locaties zoals het Airborne Museum en de Eusebiuskerk. De vrijwilligers beheren ook de museumwinkel.

Het nieuwe informatiecentrum bevat een museale presentatie over de gevechten bij de brug met een bijzondere 3D beleving. De bezoeker ontdekt er indrukwekkende verhalen met bijzondere voorwerpen die een relatie hebben met de John Frostbrug.

Ook is er twee keer per jaar een wisseltentoonstelling te zien. Daarnaast is er een auditorium voor educatie, een winkel en een digitaal servicepunt met informatie over wat er in de stad te doen is.

Vrijwilligers die gastvrij, representatief en communicatief (meertalig) vaardig zijn kunnen een reactie inclusief CV sturen naar de Coördinator Vrijwilligers Hedwig de Jong (hdejong@airbornemuseum.nl). Voor eventuele vragen is zij bereikbaar op nummer 026-3337710. Het Airborne Museum stelt acquisitie niet op prijs.

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Nieuw informatiecentrum ‘Airborne at the Bridge’ zoekt vrijwilligers"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*