Dansen in de Steile Tuin

Robert van Grinsven fotografie www.robertvangrinsven.nl

Deze zomer kunnen we op een paar zondagmiddagen weer dansen in de Steile Tuin. Met demonstraties van een dansschool uit de stad en onder begeleiding, iedere keer een andere dans die je kunt leren én kunt dansen. Gratis!

Sonsbeekpaviljoen – vroeger

Vanaf de tijd dat de gemeente het Sonsbeekpark in bezit heeft, was er in het Sonsbeekpaviljoen een theeschenkerij. Dit groeide later uit tot een attractie met live-muziek. In 1949 kreeg het zijn huidige naam en kon men er dansen. Veel faam genoten de drukbezochte Thé Dansant op zomerse zondagmiddagen. Mooie liefdes zijn ontstaan als de jongens de meisjes ten dans vroegen, toen was het stijldansen. In de jaren tachtig kwam er de Chinees in het Sonsbeekpaviljoen.

Steile Tuin – nu

Die oude sfeer komt 50 meter verder op weer terug met Dansen in de Steile Tuin. Verschillende dansscholen presenteren zich met dansdemonstaties en workshops. Op 7 juli is het YaSalsa die ieder in beweging brengt met Salsa, Kizomba en Bachata.

Later deze zomer zullen ook Flor de Fango (19 augustus) en Hopla! (25 augustus) een middag organiseren in samenwerking met Sonsbeekfestival.

Dans dagen

Zaterdag 7 juli 2018 Salsa met YaSalsa workshop Urban Kiz/Kizomba (voor beginners én gevorderden) 14.00 – 15.00 uur

Dansen met DJ Jack, DJ Latin Pro en DJ Glez 15.00 – 19.00 uur

Entree: gratis – vrijwillige bijdrage welkom

Locatie: Steile Tuin Sonsbeekpark, ingang Zijpendaalseweg 30 Arnhem, achter Chinees restaurant Sonsbeekpalviljoen

Reacties