Musis Sacrum winnaar Renovatie Gulden Feniks 2018!

Parkzaal - Zefanja.nl

De jury van NRP Gulden Feniks heeft gisteravond in De Caballero Fabriek in Den Haag Musis Sacrum uitgeroepen tot winnaar in de categorie Renovatie. De Gulden Feniks wordt óók uitgereikt aan een Transformatie project, Klarendal verdiende hem eerder als wijk vanwege Gebiedstransformatie. Maar nu het nieuwe Musis!

RENOVATIE
De renovatie van het Musis Sacrum is gekroond tot beste renovatieproject. “Dit project getuigt van ‘fenomenaal vakmanschap’, aldus de jury. De kwaliteit schuilt in de duurzame verbindingen die gemaakt zijn: tussen gebouw en stad, interieur en exterieur, oud en nieuw, waarbij twee totaal verschillende gebouwen als yin en yang in een compositie bij elkaar zijn gebracht. De gemeente Arnhem toont zich een opdrachtgever met ambitie en heeft goed gebruik gemaakt van de expertise van de architect, die ook de opdracht kreeg om het interieur te ontwerpen. Omdat het budget ontoereikend was om het interieur van het monument volledig te restaureren, is ervoor gekozen de wanden te herstellen en in een crèmekleur te schilderen, waarop de oorspronkelijke muurschilderingen later teruggebracht worden. Alle kansen die in deze opgave besloten lagen, zijn ten volle benut.”

PRIJS OM VAN TE LEREN
NRP (Platform voor Transformatie en Renovatie, voorheen Nationaal Renovatie Platform) reikt ieder jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste en meest innovatie renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. NRP Gulden Feniks is meer dan alleen een felbegeerde prijs. Het is vooral een prijs om van te leren. Ieder jaar worden daarom de inzendingen geanalyseerd en trends in de renovatie- en transformatiesector waargenomen.

PARKZAAL
De Parkzaal en het gerenoveerde Musis Sacrum zijn afgelopen december door Koninging Maxima geopend. Het Musis Sacrum heeft in mei ook al de Arnhemse Heuvelink prijs gewonnen.

Reacties